İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Abdülbasit artık yürüyebilecek
Suriye’de sivillerin yaşadığı İdlib’e Şubat 2017’de düzenlenen hava saldırısında iki bacağını da kaybeden ve dünya gündemine giren Abdulbasit Alsattuf, yeni protez bacakları sayesinde artık yürüyebilecek.
Suriye 30.09.2017

Suriye rejimi tarafından İdlib’te düzenlenen hava saldırısı sonucu 10 yaşındaki Abdulbasit Alsattuf, iki bacağını da kaybetmişti. Yaklaşık 7 ay önce İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Hatay’ın Kumlu ilçesine getirilen Abdulbasit Alsattuf’un “Baba beni ayağa kaldır” çağrısına karşılık geldi.

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde İHH, Uluslararası Doktorlar Birliği (AID) ve Kuveyt Zekat House Kurumu’nun işbirliğiyle kurulan Ortez Protez Merkezi’nde Alsattuf’a iki adet protez bacak takıldı. Protezlerin sponsorluğunu Kuveyt merkezli Zekat House Kurumu üstlendi.

pa4b2396.jpg

“Artık tek başıma yürüyebileceğim”

Protez bacaklarına kavuşan Abdulbasit Alsattuf, duygularını şu ifadelerle özetledi:

“Bacaklarımı kaybettiğim gün babama beni ayağa kaldırmasını söylemiştim. O gün ayağa kalkamadım. Sonra babam ile Türkiye’ye yerleştik. Suriye’den çıkarken ve Türkiye’de yaşarken İHH hep yanımızdaydı. Aylar sonra babamdan istediğim şey gerçekleşti. Şimdi kendi başıma yürüyebilecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bana destek olan Zekat House kurumuna, AID ve İHH’ya çok teşekkür ediyorum.”

pa4b2410.jpg

“Ciddi bir tedavi süreci yaşandı”

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun ise Abdulbasit’in protez bacaklarına kavuştuğu için mutlu olduklarını söyledi. Tosun, “Geçtiğimiz Şubat ayında rejim tarafından düzenlenen hava saldırısında Abdulbasit iki bacağını da kaybetmişti. Girişimlerimiz sonucu Abdulbasit’i ve ailesini Türkiye’ye getirdik. Abdulbasit’in tekrar yürüyebilmesi için ciddi bir tedavi süreci yaşandı. Bugün tedaviler sonucunda Abdülbasit’e protez bacaklarını teslim ettik. Birkaç gün içerisinde tek başına yürümeye başlayabilecek” dedi.

pa4b2421.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024