İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Acaralı Müslümanlar Türkiyeli hayırseverlere dua ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gürcistan’ın Acaristan Özerk Cumhuriyeti’nde ihtiyaç sahibi 200 aileye kumanya dağıttı. İHH, bölgede faaliyet gösteren kardeş kuruluş Mizani (Ul
Abhazya, Kafkasya 03.09.2006

�zuvahavi’de dağıtımlarını gerçekleştiren İHH yetkilileri buradan Hulu ilçesine geçti. Hulu ilçesi Agara köyünde 19 ihtiyaç sahibi aileye gıda yardımını tamamladıktan sonra Mekyzebi köyüne geçerek burada 32 aileye gıda yardımı yaptı. 29 Ekim Cuma günü de Hulu’nun en büyük ve en eski köyü olan Gorcami köyünde cuma namazını müteakip 68 ihtiyaç sahibine gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Daha sonra da Helvaçauri ilçesi merkezinde 25 aileye ve Salibauri köyünde 11 aileye ramazan kumanyası dağıtımı gerçekleştirdi.

Beş milyon nüfuslu Gürcistan’da Müslümanlar nüfusun %10’unu oluştururken, Acaristan Özerk Cumhuriyeti’nde nüfusun %70’i Müslüman, bu da Gürcistan’ın %8’ine tekabül ediyor.

 

Batum’un ilçe ve köylerinde yapılan kumanya dağıtımı esnasında bölgeye yeterli yatırım yapılmadığını, Türkiye’nin Batı Karadeniz bölgesindeki gibi zor coğrafi şartlar altında yaşayan bölge halkının ulaşım sıkıntısının çok ciddi olduğunu gördük.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024