İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Açe – Gazze kardeşlik günleri
Vakfımızın Açe yetimhanesinde 1 hafta süren Gazze kardeşlik günleri düzenlendi. 1 hafta boyunca, voleybol, badminton, şiir, deneme, bilgi yarışması ve resim gibi etkinlikler düzenleyen yetimler, bir b
Endonezya 11.01.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Açe Yetimhanesi’nde eğitim gören yetimler Gazzeli kardeşleri için 1 hafta süren kardeşlik günleri düzenlediler. Kardeşlik günleri kapsamında yetimler, çeşitli aktiviteler düzenleyerek Gazzeli kardeşlerini unutmadıklarını gösterdiler. Açeli yetimler sevgilerini resimlerine çizdiler, duygularını şiir ve denemeleriyle yansıttılar. Gazzeli kardeşlerinin adına oyunlar oynadılar. Dostluklarını pekiştirerek bir gün beraber olma arzusu ile oradaymış gibi heyecanlandılar.   

Açeli yetimler kardeşlik günlerinin sonunda, bir gelin edasıyla, elleri ile süsledikleri salonda sürpriz bir bitiş programı hazırladılar. Program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur’an- Kerim’in ardından yetimhane müdürü İHH Görevlisi Reşat Başer, Gazze ve Mavi Marmara olaylarını anlatan bir konuşma yaptı. Konuşmasında organize edilen bu programların çok önemli olduğu söyleyen Başer, Gazzeli kardeşlerinin de bu programlardan haberdar edileceğini belirtti. Konuşmanın ardından yetimler bir tiyatro oyunu sergilediler. Tiyatro gösterisinin ardından hafta içinde yapılan yarışmalarda dereceye giren çocuklara hediyeleri takdim edildi. Açeli yetimler yarışmada kazandıkları hediyeleri yine Gazzeli kardeşlerine gönderilmek üzere kumbaraya bıraktılar.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024