İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Açeli yetimlerden Osmanlı şehitlerine vefa
İHH’nın Açe’deki yetimhanesinde bulunan yetim öğrenciler, Osmanlı Padişahı 2. Selim tarafından Açe Sultanlığına yardım için gönderilen askerlerin kabirlerini ziyaret etti.
Endonezya, Türkiye 06.09.2019

İşgalcilerin 16. yüzyılda işgal girişimlerine karşı Açe Sultanı'nın yardım çağrısında kulak verip Açe'ye gelen ve burada hayatlarını kaybeden Osmanlı askerlerinin kabirleri Banda Açe'de Selahaddin Mezarlığı'nda bulunuyor. Açe'ye 1560'lı yıllarda gelen Osmanlı askerlerinin buradaki yardımları, yüzyıllar geçse de Türkiye-Açe ilişkilerinin güçlü olmasında büyük rol oynuyor. Osmanlı'nın bölgede Müslümanlar için yaptığı yardımlar ve katkılar dededen toruna kahramanlık hikayesi olarak anlatılagelirken, çocuklara Osmanlı askerleri örnek gösteriliyor.

ic1.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Endonezya’daki büyük tsunami felaketinden sonra Banda Açe’de inşa ettiği Baba Murat Korkmaz Yetimhanesi’ndeki yetim öğrenciler de vefa gereği Osmanlı şehitlerini unutmadı. Tsunami nedeniyle yetim kalan öğrenciler, şehitlikte düzenlenen anma törenine katılarak Osmanlı askerleri için dua ettiler.

ic2.jpg

Baba Murat Korkmaz Yetimhanesi

Endonezya’da 26 Aralık 2004 tarihinde meydana gelen tsunami felaketinde ailelerini kaybeden çocuklar için İHH tarafından Banda Açe kentinde 5.000 metrekare alan üzerine inşa edilen Baba Murat Korkmaz Yetimhanesi, dokuz bloktan oluşmaktadır. Bilgisayar sınıfı, kütüphane, mescit ve oyun sahalarının da yer aldığı komplekste yetim çocuklar için sosyal ve kültürel aktiviteler düzenlenmektedir. Çocukların eğitim hayatları boyunca ihtiyaç duydukları destek ve rehberlik hizmetleri de yetimhane bünyesinde verilmekte, üniversiteye girmeye hak kazanan öğrencilere burs sağlanmakta, eğitimine Açe dışında devam etmek isteyen öğrenciler için gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır. Bugüne kadar yetimhaneden 25 yetim kız üniversiteye gitmeye hak kazanırken bunlardan bazıları da evlenerek yuvasını kurdu. Yetim kızlardan bir kısmı ise eğitimini Türkiye'de sürdürüyor. Yetimhanede halihazırda 92 yetim kalıyor.

ic3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023