İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Adana’da her okulun bir yetim kardeşi olsun
MEB, Diyanet ve Memur-Sen ile İHH işbirliğiyle Adana’da gerçekleştirilen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi ile ilgili toplantı, Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
19.01.2017

İHH, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet ve Memur-Sen işbirliğiyle yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi Adana'da düzenlenen bir programla tanıtıldı.  

Sarıçam Evliye Çelebi Turizm ve Otelcilik Okulunda düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya, Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, İHH Adana Temsilcisi Veysel Tepeli,  İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer, okul müdürleri, proje paydaşları ve davetliler katıldı.

Proje ile ilgili olarak ayrıntılı bilgeler veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Memur-Sen ile İHH yöneticileri yaptıkları açıklamalarda, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar - HSBYKV” projesi kapsamında yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi. Açıklamalarda ayrıca bu projenin, dünyanın farklı bölgelerindeki yetim ve öksüz çocukların maddi, manevi ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başlatıldığı ifade edildi.

adana-iylikte-yarisiyor-14.jpg

“Proje yaygınlaştırılmalı”

Projenin önemli bir sosyal sorumluluk faaliyeti olduğunu belirten Vali Demirtaş, proje ile birlikte yetim çocukların topluma kazandırılmasına önemli bir işlevi yerine getireceğini söyledi ve kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünyada her yıl yüz binlerce çocuğun anne ve babalarını kaybettiklerine, öksüz ve yetim kaldıklarına dikkat çeken Vali Demirtaş, "HSBYKV" projesinin yaygınlaştırılarak devam ettirilmesinin hayli yararlı olacağına inandığını kaydetti.

“Hedefimiz kardeşliği yaşatmak”

İstanbul Yetim Sorumlusu Reşat Başer de “Projenin 4. yılında gönüllü eğitimcilerin katkılarıyla ülkemizin her bölgesinde uygulanan proje, her gün yeni güzellik ve paylaşımlara vesile oluyor” dedi. Başer, konuşmanı şöyle tamamladı:

“İHH ve paydaşlarımızla birlikte "HSBYKV" projesinde hedefimiz Adana’daki her okulumuzun en az bir yetim kardeşinin olması ve bu paylaşım/kardeşliği okullarımızda yaşatmaktır. Proje kapsamında 2 milyonu aşkın öğrencimiz, kendileri gibi eğitim hayatlarına devam eden kardeşleriyle din, dil, ırk ve bölge ayrımı yapmadan harçlıklarını paylaşmaya devam ediyor. Bundan dolayı her birine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

İlgili haberler
Tümünü Gör
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye’deki STK’lardan Lübnan’a 1,2 milyar TL değerinde insani yardım
Türkiye, İsrail saldırıları ve derinleşen ekonomik krizle mücadele eden Lübnan halkının yanında olmaya devam ediyor. Türkiyeli STK’lar iş birliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında 7 Ekim 2023 tarihinden itibaren bölgeye 1,2 milyar TL değerinde insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
31.07.2026
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH, Lübnan’da yardım çalışmalarına devam ediyor
İşgalci İsrail’in artan saldırıları sebebiyle tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaşayan Lübnan’da, yerinden edilen siviller için yardım seferberliği sürüyor. "Lübnan Acil Yardım Bekliyor" kampanyası kapsamında çalışmalarına devam eden İHH İnsani Yardım Vakfı, 2026 yılı içerisinde ülkeye 80 konteynerlik insani yardım ulaştırdı.
29.07.2026
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH’dan Suriye’deki engelli bireylere anlamlı destek: 228 elektrikli sandalye dağıtıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye’de iç savaşın yıkıcı etkileri nedeniyle uzuvlarını kaybeden savaş mağduru engellilere yönelik insani yardım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Vakıf, yürütülen son projeyle Suriye’nin Şam, Halep, Hama, Humus ve İdlib bölgelerinde zor şartlarda yaşayan toplam 228 engelli bireye elektrikli tekerlekli sandalye ulaştırdı.
27.05.2026