İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adana’da her okulun bir yetim kardeşi olsun
MEB, Diyanet ve Memur-Sen ile İHH işbirliğiyle Adana’da gerçekleştirilen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi ile ilgili toplantı, Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
19.01.2017

İHH, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet ve Memur-Sen işbirliğiyle yürütülen “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi Adana'da düzenlenen bir programla tanıtıldı.  

Sarıçam Evliye Çelebi Turizm ve Otelcilik Okulunda düzenlenen programa Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İl Müftü Yardımcısı Ahmet Celalettin Altunkaya, Memur-Sen Adana Şube Başkanı Mehmet Sezer, İHH Adana Temsilcisi Veysel Tepeli,  İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer, okul müdürleri, proje paydaşları ve davetliler katıldı.

Proje ile ilgili olarak ayrıntılı bilgeler veren İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Memur-Sen ile İHH yöneticileri yaptıkları açıklamalarda, “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar - HSBYKV” projesi kapsamında yetim çocukların eğitim, sağlık, gıda, giyecek, barınma gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı belirtildi. Açıklamalarda ayrıca bu projenin, dünyanın farklı bölgelerindeki yetim ve öksüz çocukların maddi, manevi ve sosyal ihtiyaçlarını gidermek amacıyla başlatıldığı ifade edildi.

adana-iylikte-yarisiyor-14.jpg

“Proje yaygınlaştırılmalı”

Projenin önemli bir sosyal sorumluluk faaliyeti olduğunu belirten Vali Demirtaş, proje ile birlikte yetim çocukların topluma kazandırılmasına önemli bir işlevi yerine getireceğini söyledi ve kampanyanın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Dünyada her yıl yüz binlerce çocuğun anne ve babalarını kaybettiklerine, öksüz ve yetim kaldıklarına dikkat çeken Vali Demirtaş, "HSBYKV" projesinin yaygınlaştırılarak devam ettirilmesinin hayli yararlı olacağına inandığını kaydetti.

“Hedefimiz kardeşliği yaşatmak”

İstanbul Yetim Sorumlusu Reşat Başer de “Projenin 4. yılında gönüllü eğitimcilerin katkılarıyla ülkemizin her bölgesinde uygulanan proje, her gün yeni güzellik ve paylaşımlara vesile oluyor” dedi. Başer, konuşmanı şöyle tamamladı:

“İHH ve paydaşlarımızla birlikte "HSBYKV" projesinde hedefimiz Adana’daki her okulumuzun en az bir yetim kardeşinin olması ve bu paylaşım/kardeşliği okullarımızda yaşatmaktır. Proje kapsamında 2 milyonu aşkın öğrencimiz, kendileri gibi eğitim hayatlarına devam eden kardeşleriyle din, dil, ırk ve bölge ayrımı yapmadan harçlıklarını paylaşmaya devam ediyor. Bundan dolayı her birine teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
“Hediye Bağışı” ile yüzler gülüyor
İHH İnsani Yardım Vakfı “Hediye Bağışı” projesini başlattı. Sevdiklerine hediye almak isteyenler, projeyle hem sevdiklerini hem de ihtiyaç sahiplerini sevindiriyor.
20.02.2025
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
Türkmen Dağı'ndaki ailelere 575 bin adet ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye'nin Lazkiye şehrinin kırsalında Türkmen Dağı’ndaki köylerde yaşayan ailelere, son bir ayda 575 bin adet ekmek dağıtıldı.
19.02.2025
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
Deprem bölgelerinde 50 adet elektrikli tekerlekli sandalye dağıtıldı
6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı; Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye’de 50 engelli kişiye akülü tekerlekli sandalye dağıttı.
10.02.2025