İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adana’da yetim çocuklarımıza bisiklet hediyesi
Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) ve Adana Valiliği İl Sosyal ve Dayanışma Vakfı işbirliğiyle “Yetim Gülerse Dünya Güler” projesi kapsamında İHH’nın kentte hamiliğini üstlendiği 60 yetim çocuğa bisiklet hediye edildi.
Türkiye 24.12.2015

Bisiklet dağıtımı öncesinde Adana DSİ tesislerinde kahvaltı programı yapıldı. Programa yetim çocuklar ile aileleri, ADYAR dernek gönüllüleri, Adana Valisi Mustafa Büyük, Vali yardımcısı Kadir Okatan, Adana İl Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Gökhan Sezer, Adana İl Müftüsü Arif Gökçe, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Aile ve Sosyal Politikalar Adana İl Müdürü İsmail Kılıç, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcı İdris Dal, Adana Defterdarı Metin Otak katıldı.

Adana Valisi Mustafa Büyük, kahvaltıdan önce yetim ailelerinin masalarını tek tek gezerek yetim çocuklarla özel olarak ilgilendi. Daha sonra bir yetim ailesinin masasına geçerek kahvaltısını yaptı.

Kahvaltının ardından Adana İl Müftüsü Arif Gökçe yemek duası yaptı. Duanın ardından kısa bir konuşma yapan Adana Valisi Mustafa Büyük, “Bugün bu kahvaltıda sizlerle birlikte olmak benim için bugün yapacağım tüm her şeyden daha önemli” dedi.

Oldukça güzel keyifli, samimi bir ortamda yapılan kahvaltı programında Yetim Çocuklar ADYAR Yetim Birim Başkanı İlhan Geyik’e bir sürpriz yaparak kendileri için yaptığı özverili çalışmalarından dolayı bir plaket ve kendileri ile çekilmiş bir resim tablosu hediye etti. Adana Valisi Mustafa Büyük de yetim çocukların elinden bir plaket aldı. Yetim çalışmalarında gayret gösteren asker gazisi ve ADYAR Yetim Birimi Üyesi olan Abdülkadir Sarıgül'e de Vali Mustafa Büyük plaket verdi.

Kahvaltı sonrasında çocuklara bisiklet dağıtımına geçildi. Yetim çocuklar bisikletlerini Adana Valisi Mustafa Büyük’ün elinden aldılar. Bisikletlerini alan çocukların mutlulukları yüzlerinden okunuyordu. Adana Valisi Sayın Mustafa Büyük, ara karne döneminde çocuklara karne hediyesi olarak 100 bisiklet daha hediye edileceğinin sözünü verdi.

Yetim çocuklar ve yetim aileleri de organizasyondan duydukları memnuniyeti ifade ettiler. ADYAR Başkanı Veysel Tepeli de organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022