İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adana’nın yetimleri 2. Uçurtma Şenliği'nde buluştu
Adana İnsani Yardım Derneği ADYAR ve İHH işbirliğinde artık geleneksel hale getirilen Yetim Uçurtma Şenliği 28 Nisan Pazar günü Adana Merkez Parkta gerçekleştirildi.
Türkiye 01.05.2013

Yaklaşık 400 çocukla birlikte 700 kişinin katıldığı şenlik sıcak, ama neşe içerisinde geçti. Çukurova sıcağının iyice hissedildiği termometrelerin 40 derecenin üzerine çıktığı bu güne, Uçurtma Şenliğine katılımı aksatmadı.

Sabah 10.00'da kayıtlarını yaptırıp tişörtlerini giyen çocuklar alanı doldurdular. Atıştırmalık olarak verilen meyve suyu ve keklerini bir an önce bitirip oyunlara koşan çocuklar için ilk program eski Türk oyunlarıyla başladı.

Çocuklara eğitmenleri tarafında unutulmaya yüz tutmuş çocukların çok da bilmediği Bezirgan Başı, Yağ Satarım –Bal Satarım, Yedi Taş, Mendil Kapmaca gibi oyunlar uygulamalı olarak gösterildi.

Sıcak havada sık sık verilmek zorunda kalan su molalarının ardından yarışmalar tüm davetlilerin katılımıyla kahkahalar içerisinde gerçekleştirildi.

Balon patlatma, ip çekme, çuval yarışı ve kaşıkta yumurta taşıma yarışlarında dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Yenilen yemeğin ardından çocuklar için dondurma dağıtıldı. Bir firmanın hediyesi olan patlamış mısır ikramı ve kendilerine sunulan diğer ikramlardan çocuklar ve aileleri gün boyu faydalandılar.

Günün finalinde ise gökyüzünü çocukların gelin gibi süzülen uçurtmaları süsledi. Yetim çocukların uçurtmalarını uçurmalarına, sponsor ailelerin ve ADYAR gönüllüleri yardım ederek ortamın bir aile havasına dönüştüğü gözlendi.

Açık ve geniş bir alanı bulan çocuklar ve büyükler çimenler üzerinde değişik oyunlar, sohbetler hatta kimi zaman yaptıkları güreşlerle alanı ve zamanı değerlendirdiler.

Akşam olduğunda çocuklar ve katılımcılar gelecek yıl 3.Uçurtma Şenliği'nde buluşmak üzere ayrıldılar.

ADYAR yöneticileri, İstanbul'dan gelen misafirler, sponsorlar başta olmak üzere Uçurtma Şenliği'ne katkı sunan İHH ve tüm destekçilerine teşekkür ederken Yetim Dayanışma Günleri'nin finalinin sorunsuz ve güzel bir şekilde gerçekleştirebilmiş olmanın hazzını yaşadı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022