İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Adım Adım Beytül Makdis” seminerlerine yoğun ilgi
Genç İHH ve Beytül Makdis Çalışmaları Akademisi işbirliği ile Türkiye’de ilk defa başlatılan “Adım Adım Beytülmakdis” seminerleri, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abd al-Fattah el-Awaisi’nin sunumuyla yoluna devam ediyor.
Türkiye 10.02.2015

Genç İHH ve Beytül Makdis Çalışmaları Akademisi işbirliği ile Türkiye’de ilk defa başlatılan “Adım Adım Beytül Makdis” seminerleri, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abd al-Fattah el-Awaisi’nin sunumuyla yoluna devam ediyor.

Genç İHH’nın, Beytül Makdis Çalışmaları Akademisi ile birlikte kasım ayında başlattığı “Adım Adım Beytül Makdis” seminerlerine ilgi giderek büyüyor. Lise ve üniversite kız öğrencilerine yönelik yapılan seminerleri 250’yi aşkın kişi takip ediyor.

İHH Kudüs Salonu’nda gerçekleştirilen seminerlerde müslümanların, Mescid-i Aksa ve çevresine olan duygusal bakış açısının ilmi altyapısını tamamlama konusunda önayak olması, ilk kıble, ikinci mescit, üç önemli mescitten biri olan Mescid-i Aksa ve çevresiyle ilgili sağlam bilgileri gençlere aktarıp duygularının yanı sıra bilgileriyle hareket etmelerini sağlamak amaçlanıyor.

Beytül Makdis çalışmaları, 1994 yılından bu yana devam eden akademik çalışmalardan oluşuyor. “Adım Adım Beytül Makdis” seminerleriyle Birleşik Krallık (İskoçya), Filistin, Malezya ve Cezayir'de yürütülen bu çalışma ve tecrübelerin Türkiye'ye de aktarılması sağlanıyor.

İki haftada bir cumartesi günleri saat 13:00-15:00 arasında verilen seminerler 23 Mayıs’ta sona erecek.

Seminer programı için tıklayınız

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022