İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afgan kızı İHH ile sağlığına kavuştu
Kalbi delik olan 11 yaşındaki Afgan kızı Padida, İHH tarafından İstanbul’a getirilerek tedavi edildi. Başarılı bir ameliyatla sağlığına kavuşan küçük kızın yüzü yeniden gülmeye başladı. Doktorlar, Pad
Afganistan, OrtaAsya 04.08.2009

Afganistanlı 11 yaşındaki Padida Hisa’nın 5 yıldır kalbi delik. İç karışıklığın ve işgalin eksik olmadığı ülkesinde tedavi imkânı bulamayan küçük kıza İHH İnsani Yardım Vakfı yardım elini uzattı. İHH tarafından Türkiye’ye getirilen Padida’nın delik kalbi, dünyada birkaç yıldır uygulanan kapalı kalp ameliyatı yöntemiyle tedavi edildi. Türkiye’ye teşekkür eden 6. sınıf öğrencisi Padida, bu iyiliği hiç unutmayacağını söyledi. Padida, eski sağlığına kavuştuğundan dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.  

Kardeşinin öğretmen olmak istediğini belirten ağabey Kudret Hisa ise “Türkiyeli hayırseverler tarafından uzatılan bu yardım eli Afganistan için çok büyük önem taşıyor. Allah sizden razı olsun” dedi.

Afganistan’ın Mezar-ı Şerif şehrinde terzi kalfası bir babanın 9 çocuğundan biri olan Padida’nın rahatsızlığı 5 yaşındayken başladı. Özellikle soğuk havalarda titremeler, nefes almakta zorlanmalar yaşamını büyük oranda etkilemeye başladı. Eldeki imkânlar çerçevesinde ailesi tarafından ülkedeki çeşitli hastanelere götürülen küçük kız için bir türlü kesin tanı konulamadı. Aile, kızlarına kesin tanı yaptıramamanın sıkıntısını yaşarken Türkiyeli yardımseverlerin desteğini buldu.

Afganistan’da İHH tarafından sağlık kontrolünden geçirilen Padida, bulguların ciddi olması üzerine Türkiye’ye getirildi. İstanbul’daki Özel Avicenna Hastanesi’ne yatırılan Padida’nın tetkik ve tahlillerinin sonucunda kalbinin delik olduğu kesinleşti. Daha sonra dünyada birkaç yıldır uygulanan kapalı kalp ameliyatına alındı. Küçük kız, hastanenin Kardiyoloji Bölüm Sorumlusu Doç. Dr. İrfan Barutçu tarafından gerçekleştirilen ameliyat neticesinde kalbin delik kısmı kapatılarak eski sağlığına kavuştu. Barutçu, Padida’nın taburcu olduktan sonra arkadaşları gibi oyun oynayabileceğini, koşabileceğini söyledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024