İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afgan topraklarında kurban
İHH’nın Kurban çalışması fiziki mesafeleri eritti. Hayırsever halkımızın gönülden bağışladığı kurbanlar, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerine ulaştırıldı.
Afganistan 18.11.2010

Vakfımız, siz hayırseverlerimizin destekleriyle savaş ve yoksulluk ülkesi Afganistan’da kurban çalışmasını gerçekleştirdi. 105 büyük baş hayvan kesildi. Kurban etleri Kabil, Celalabat, Kunduz, Badakşan, Mezar-ı Şerif, Lagman ve Takhar bölgelerinde yaşayan yoksul ve yetim ailelerine dağıtıldı. Kurban etlerinin dağıtımından binlerce aile faydalandı.

Liberya’da paylaşmanın bereketi yaşandı

Liberya’da da kurbanlar kesildi. Baskent Monrovia'nin ve Kakata şehirlerinin 23 farklı bölgesinde kesilen kurbanlar 2 bin aileye dağıtıldı.

Batı Afrika’nın 4 milyon nüfuslu ülkesi Liberya nüfusunun yüzde 30’unu müslümanlar oluşturuyor. 1989’tan beri 14 yıl süren iç savaşlar yaşayan ülke nüfusunun yüzde 80’i günlük 1,25 dolarla geçinmeye çalışıyor.

61 ilde kurban dağıtımı

İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul’da özel bir kesimhanede kesilen kurbanları 61 ilde ihtiyaç sahibi ailelere, mültecilere, yetimhane ve öğrenci yurtlarına dağıtmaya başladı. Ekiplerimiz kurban etlerini dağıtmak için il il dolaşıyor.

Diğer ülkelerde de kurbanlar kesilerek etleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Kurban kesimlerin tamamlanan ülkelerle ilgili bağışçılara kurbanların kesildiğine dair mesajlar gönderildi.

Yetimlere bayramlık elbise

Kurban bayramında Türkiye’de ve yurt dışında yetimlere bayramlık elbiseler hediye edildi. Yetim ailelerine de ayni ve nakdi yardımlar yapıldı. Böylelikle savaşların, doğal afet ve fakirliğin yetim bıraktığı çocukların da bayram sevinci yaşamaları sağlandı.

Kurban bereketiyle, rahmetiyle yaşandı

İHH’nın Kurban çalışması fiziki mesafeleri eritti. Hayırsever halkımızın gönülden bağışladığı kurbanlar, dünyanın dört bir yanındaki Müslüman kardeşlerine ulaştırıldı.

Kurban vesilesiyle gidilen ülkelerdeki Müslümanların sıkıntıları, maruz kaldıkları insan hakları ihlalleri yerinde görüldü. Ekiplerimiz Türkiye’ye döndüklerinde hazırlamış oldukları raporları vakfımıza sunacaklar. Buna göre bu bölgelerde ilgili kalıcı projeler hayata geçirilecek. Okul, hastane, poliklinik, yetimhane, cami, mescit, su kuyuları, sağlık taramaları, su kanalları, kalıcı konutlar vs. hazırlanan projeler yine hayırsever halkımızın destekleriyle hayata geçirilecek.

Bölgelerden fotoğraf ve bilgiler geldikçe internet sitemizde yayınlanacak. Ekiplerimizin kurban izlenimlerini ve tanık oldukları olayları, insan hikâyelerini sitemizde takip edebilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024