İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afganistan'da ihtiyaç sahibi onbinlerce kişiye destek
Afganistan'daki yardım çalışmalarına devam eden İHH, son bir aylık süreçte ülkenin 12 farklı vilayetinde 5 bin gıda kolisi dağıttı. Deprem meydana gelen Host ve Paktika şehirlerinde de 35 bin kişiye sıcak yemek ikramında bulunulurken, ayrıca Kabil'de bir eğitim kompleksi inşa edilmesine ilişkin de Eğitim Bakanlığı ile protokol imzalandı.
Afganistan 19.08.2022

123 ülkede yardım çalışmaları yürüten İHH İnsani Yardım Vakfı, Afganistan'daki faaliyetlerine de devam ediyor. İHH, son bir aylık süreçte ülkenin farklı şehirlerinde ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırdı.

12 vilayette gıda dağıtımı

Çalışmalar ile ülkenin 12 farklı vilayetinde 5 bin aileye gıda kumanyası dağıtıldı. Toplam ağırlığı 100 kilo olan gıda kumanyalarının içerisinde çeşitli miktarlarda un, makarna, pirinç, barbunya, tuz, hurma ve yağ yer aldı. Kandahar vilayetinde ise, çiftçiliğin gelişmesi ve ailelerin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmeleri amacıyla yetim aileleri ile ihtiyaç sahibi ailelere toplamda 25 tonluk safran tohumu ulaştırıldı.

8.jpg

15 bin aileye un ve hurma ulaştırılacak

Ülkenin 10 farklı şehrinde yaşayan 15 bin ihtiyaç sahibi aileye ise 50'şer kilo un ve 6'şar kilo hurma dağıtılacak. Dünyanın farklı pek çok ülkesinde eğitime yönelik çalışmalarda bulunan İHH, Afganistan'ın Gazne şehrinde de bir medresenin tadilatını gerçekleştiriyor. İhtiyaca binaen yemekhane, tuvalet ve banyo yapımı da projeye eklendi. Medresenin yanında ayrıca camii inşaatına da başlandı ve inşaatın yüzde 70'lik kısmı tamamlandı.

egitim.jpg

Eğitim kompleksi kurulacak

İHH, geçtiğimiz günlerde Afganistan Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladı. Protokol çerçevesinde, Kabil şehrinde bin öğrencinin eğitim alması hedeflenen bir kompleks inşa edilecek. Kompleks projesi içerisinde; cami, yetimhane, yemekhane ve oyun sahası da yer alıyor. İnşaata yakın zamanda başlanılması planlanıyor.

photo_6032723627197183896_y.jpg

Deprem sonrası 35 bin kişiye sıcak yemek ikramı

İHH, 22 Haziran'da deprem meydana gelen Host ve Paktika vilayetlerinde de yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalarda, 35 bine yakın kişiye sıcak yemek dağıtılırken, depremden etkilenen 430 ihtiyaç sahibi aileye de 100'er dolar nakdi yardım ulaştırıldı. Ayrıca, 770 aileye gıda kumanyası, 70 adet bebek beslenme paketi, 70 adet hijyen paketi, 50 adet çadır ve 400 adet de battaniye dağıtımında bulunuldu.

destek.jpg

Destek olmak için

İHH’nın Afganistan’daki yardım çalışmalarına destek olmak isteyen hayırseverler, AFGANİSTAN yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “AFGANİSTAN” yazarak destek olabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024