İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afganistan’da yetimler Türkiye ile güldü
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri devam ediyor. Etkinliklerin gerçekleştirildiği ülkelerden Afganistan’da, yetimlere ve ailelerine yönelik pek çok proje hayata geçirildi.
Afganistan 02.11.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 11’incisi düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri ile on binlerce yetim çocuğa ve ailesine destek ulaştırıyor. Etkinliklerin uygulandığı ülkelerden biri de Afganistan. Türkiye’nin farklı şehirlerden Afganistan’a giden İHH ekibi; Kâbil, Pervan ve Logar şehirlerinde yetimlere ve yetim ailelerine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı.

1309 yetim çocuğa eğitim seti desteği

Projenin uygulandığı şehirlerden Kâbil’de, 16 farklı yetimhanede kalan 1309 yetim çocuğa; içerisinde sırt çantası, kalem, defter, silgi, kalemtıraş gibi malzemelerin yer aldığı eğitim seti dağıtıldı. Yetim ailelerinin ekonomik olarak kendi ayakları üzerinde durabilmelerine katkı vermek amacıyla uygulanan Gelir Temini Projeleri kapsamında 9 yetim ailesine taşıma aracı tuktuk verildi. Şehirdeki 6 yetimhaneye dağıtılmak üzere ise, 6 büyükbaş ve 1 küçükbaş adak-akika kurbanı kesildi.

afganistanda-yetimler-turkiye-ile-guldu-3.jpg

140 süt keçisi ve 704 tavuk dağıtıldı

Pervan vilayetinde, Gelir Temini Projeleri kapsamında 44 yetim ailesine kümesleriyle birlikte toplam 704 adet tavuk dağıtımında bulunuldu. Ayrıca, 1056 kilo da yem ve nakliye desteği de verildi.

Proje uygulanan şehirlerden Logar’da ise, 70 yetim ailesine 2’şer adet olmak üzere toplam 140 süt keçisi dağıtıldı. 

Nangarhar şehrinde de İHH'nın Terzilik Projesi kapsamında 50 aileye 50 adet dikiş makinesi hediye edildi. Ayrıca, dikiş makinesi dağıtılan ailelere eğitim vermeleri için 2 öğretmen görevlendirildi. 

afganistanda-yetimler-turkiye-ile-guldu-10.jpg

Afganistan’daki etkinliklerin son gününde, başkent Kâbil’de 350 yetim çocuğun katıldığı şenlik düzenlendi. Şenlikte, yemek ikramının ardından; çeşitli oyunlar oynandı. Program sonunda ise, çocukların tamamına uçurtma hediye edildi.

afganistanda-yetimler-turkiye-ile-guldu-16.jpg

Destek olmak için

İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla dünyanın farklı coğrafyalarındaki yetimlere destek olmak isteyen bağışçılar, aylık 250 lira karşılığında bir yetim çocuğun sponsoru olabiliyor. Ayrıca, YETIM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL yardımda bulunulabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “YETIM” yazarak destek olabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024