İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afganistan Fen bilimleri kurslarında ikinci dönem başlıyor
Afganistan’ın farklı bölgelerinde hayata geçirilen ve Afgan gençlerini üniversiteye hazırlayan Fen bilimleri kurslarının ikinci dönem kayıtlarına başlanıyor. Fen bilimleri kurslarının ikinci döneminde
Afganistan 22.10.2010

Uzun yıllardan beri süren işgal ve iç çatışmalar, Afganistan’da eğitim sistemini çökme noktasına getirdi. Özellikle başkent Kabil’den uzakta kalan bölgelerde eğitim düzeyi oldukça düşük. Afganistan’da okuma yazma oranı yüzde 10 civarında. Bu rakam dünya standartlarının oldukça gerisinde.

Ülkede yaşanan ekonomik ve siyasi istikrarsızlık sebebiyle pek çok zeki Afgan genci eğitim alamıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı eğitim sistemi büyük zarar gören Afganistan’da Fen bilimleri kursları açarak, üniversite okumak isteyen fakir gençlere destek oluyor. Proje, üniversite sınavlarına hazırlanan lise öğrencilerine hizmet veriyor. Kurslarda üniversiteye gitmek isteyen gençlere ücretsiz eğitim veriliyor. Ocak ayında faaliyete geçen kurslarda 7 bin 793 öğrenci eğitim gördü. İHH’nın açtığı Fen bilimleri kurslarının ardından kursların açıldığı bölgelerde üniversiteye girme oranı yüzde 40’lardan yüzde 90’lara yükseldi.

İlk dönem kurslarını başarıyla tamamlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, Fen bilimleri kurslarının ikinci dönem kayıtlarına başlıyor. Nergerhar ve Takhar bölgelerinde açılan Celalabad, Talukan, Hoca Bahauddin, Yengi Kala ve Daşti Kala Fen bilimleri kurslarının ikinci döneminde 8 bin genç eğitim görecek. Bu kurslarda öğrenciler, matematik, fizik, kimya, geometri, İngilizce, bilgisayar gibi gerekli görülen dallarda eğitim alacaklar. Gençler ayrıca bu kurslarda dini eğitim de alacaklar.

Maddi imkânsızlıklar sebebiyle çocuklarını dershanelere gönderemeyen aileler, bu çalışmaya vesile olan hayırseverlere dualarda bulundular, teşekkür ve selamlarını gönderdiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024