İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Cidde’de “Afrika Katarakt Projesi” toplantısı
İHH yetkilileri, son dönemde büyük artış gösteren Afrika’daki katarakt hastaları için başlatılan Katarakt Projesi’ni tanıtan resmi bir toplantı gerçekleştirdi.
Afrika, BurkinaFaso, Nijer, Somali, Sudan 21.07.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri, İslam Kalkınma Bankası’nın Cidde’deki merkezinde, son dönemde büyük artış gösteren Afrika’daki katarakt hastaları için başlatılan Katarakt Projesi’ni tanıtan resmi bir toplantı gerçekleştirdi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika’da gittikçe artan katarakt hastalarına bir kez daha umut olmak üzere “Afrika Katarakt Projesini” dünya kamuoyuyla paylaşıyor.  Uluslar arası dünya kalkınma örgütlerine durumu rapor eden İHH İnsani Yardım Vakfı, ülke içi ve dışında körlükle mücadele eden birçok kurumla da Afrika’daki durum raporunu paylaştı.

İnsanların yetersiz beslenme, vitamin eksikliği, güneş ışınlarının göze dik isabet sonucu katarakt olduğu Afrika kıtasında, açlık ve kuraklıkla beraber katarakt oranı da buna bağlı olarak sürekli bir artış gösteriyor. İHH’nın Sudan’daki çalışmaları neticesinde Temmuz ayı itibariyle 52.100 göz ışığa kavuştu.

İslam Kalkınma Bankası ile Güney Sudan’da bir çalışma ortaya koyan vakfımız, 198 kişinin gözünü ışığa kavuşmasına vesile olmuştu. Temmuz ayı içinde İslam Kalkınma Bankasının Cidde’deki merkezinde Banka yetkilileriyle bir resmi toplantı daha gerçekleştirildi. Toplantıya İHH Dış İlişkiler Birimi Sorumlusu Durmuş Aydın, Afrika Koordinatörü Murat Musap Uyar ve Proje Sorumlusu İhsan Özyürek katıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri ile İslam Kalkınma Bankası yetkililerinin gerçekleştirdiği toplantı sonrasında İslam Kalkınma Bankası ile Nijer’de bir göz hastanesi kurulması, Sierra Leone ve Somali’de ise ameliyatlar yapılması üzerine ön protokoller imzalandı. Eylül ayında İstanbul’da gerçekleştirilecek toplantı sonrasında anlaşmaların nihayete ermesi ve projelerin uygulamaya geçmesi planlanmakta olduğu bildirildi. 

Online bağış sistemini kullanarak internet üzerinden bağış yapabilirsiniz.

Bağışınızı, sitemizde yer alan banka hesap numaralarına havale ile gönderebilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024