İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afrika'daki Hrıstiyan nüfus %3'ten %50'ye çıktı
Dünyadaki her üç Müslümandan biri Afrika’da yaşıyor. 50 yıl öncesine kadar Afrika’daki Hristiyan nüfus %3’ken misyonerlik faaliyetlerinden dolayı bugün %50’yi aşmış durumda.
16.12.2015

Değerli gönül dostumuz;

Dünyadaki her üç Müslümandan biri Afrika’da yaşıyor. 50 yıl öncesine kadar Afrika’daki Hristiyan nüfus %3’ken misyonerlik faaliyetlerinden dolayı bugün %50’yi aşmış durumda. Bunun en büyük sebeplerinden birisi Müslümanların eğitim olanaklarının yeterli olmaması.

Kalem, defter, kitap yokluğu nedeniyle Afrika genelinde Müslümanlar ezbere dayalı eğitim almak zorunda kalıyor. “Luh” adı verilen tahtalara ağaç dallarıyla yazdıkları Kur’an ayetlerine çalışan öğrencilerin en büyük ihtiyacı ise mushaf, yani kitap halindeki Kur’an.

KURAN yaz 4072'ye gönder Faturalı hattınızla 4072'ye göndereceğiniz 16 liralık her SMS, bir Müslüman kardeşimizin Kur'an ihtiyacını gidermek anlamına geliyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Müslüman kardeşlerimizin Kur’an ihtiyacını gidermek amacıyla bir proje yürütüyoruz. Bu proje için sizin de desteğinize ihtiyacımız var. Dilerseniz sadece 15 liralık bağış ile bir kardeşimizin Kur’an ihtiyacını karşılayabilir; çevrenize bu projeden bahsederek onların da bir Kur’an hediye etmesini sağlayabilirsiniz.

KURAN'I KERİM HEDİYE ET

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024