İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afyon'dan Suriye'ye 5 TIR yardım malzemesi
Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu tarafından yardıma muhtaç Suriyeliler için toplanan 5 TIR ihtiyaç malzemesi, Suriye'ye gitmek üzere yola çıktı.
Suriye 01.01.2014

İnsani yardıma muhtaç durumda olan Suriyeliler için, "Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu" tarafından başlatılan kampanya kapsamında, 5 tırdan oluşan yardım konvoyu, Suriye'ye gönderildi.

Konvoy yola çıkmadan once bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Suriye'de mazlum bir millet olduğunu ve oradaki insanların her gün adeta kan ağladığını söyledi.

Türkiye'den başka kimsenin buradaki insanlarla ilgilenmediğini ifade eden Balkanlıoğlu, Suriyeli'lerin dünyanın her yerine dağıldığını, en büyük yükü de Türkiye'nin çektiğini dile getirdi.

"Şu soğuklarda oralarda aç, muhtaç ve perişan halde bekleyen kardeşlerimiz var" diyen Balkanlıoğlu, şunları kaydetti:

"Onlar, orada o zulmü çekerken, bizim başka gündemlerle uğraşmamız bile doğru değil. Gerçek gündem bu aslında. Dünyadaki mazlum insanlara yardım için hiçbir kazanç gütmeksizin, Allah rızası için çalışan, değerli yardım kuruluşu yöneticilerine ve gönüllülerine teşekkür ediyorum. Afyonkarahisar'daki gönüllü arkadaşlara da çok teşekkür ederim, onları tebrik ediyorum. Destek veren Afyonkarahisar halkına da saygılar sunuyorum. Allah kabul etsin."

Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da kentteki sivil toplum kuruluşlarının güzel bir birliktelik ortaya koyduğunu, bunun da herkesi çok umutlandırdığını ve sevindirdiğini söyledi.

"Allah dünyada hiçbir insanı aç ve açıkta bırakmasın" diyen Çoban, platform çağrısı üzerine ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Çocuk maması alımı için çalışma başlattıklarını aktaran Çoban, yakın bir zananda 200 bin tl değerinde 3 kamyon çocuk mamasını Suriyeli çocuklara göndereceklerini kaydetti.

Afyon'dan Suriye'ye Yardım Platformu sözcüsü ve İHH Afyonkarahisar gönüllüsü Ahmet Ertürk ise, platform olarak ayni yardımları sahiplerine ulaştırmak üzere çalışma başlattıklarını dile getirdi.
Afyonkarahisar'da, duyarlı sivil toplum kuruluşları olarak 13 Kasım Çarşamba günü çalışmaya başlandığını anlatan Ertürk, şöyle devam etti:

"Tamamen insana dair parolasıyla, onun rızasından gayrısını hedeflemeden, acı çeken masum insanlara yardım için, birlik ve beraberliğin bereketinden istifade edebilmek için yola çıktık. Adı belki Suriye'ye yardım idi, aslında işin gerçeği, biz kendimize yardım ettik. Allah'a hamd olsun, ümmetin birlikteliğindeki gayreti yaşadık. Duyarlı hemşehrilerimiz her geçen gün desteklerini artırarak devam ettirdi. Köy, kasaba, ilçe ve il merkezinde çeşitli mahallelerde mini yerler oluşturduk. Ayni yardımları buralarda kabul ettik. Bugün 5 tır kapının önünde. Salonda bekeleyn eşyalarla birlikte 6. tırımızı inşallah yakın zamanda göndereceğiz. Bunun yanında organize sanayi bölgesinden 1 tır ve çeşitli yerlerden de yine yardım tırları yükleniyor. Onları da daha sonra göndereceğiz."

Ertürk, yardımların İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından dağıtılacağını, gıda ve malzemesi yüklü tırların ilk olarak Reyhanlı'daki toplama merkezine ulaşacağının bilgisini verdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024