İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ahmet Çalık’ın ailesinden Suriye'ye gıda yardımı
Geçirdiği trafik kazası sonucu vefat eden Konyasporlu milli futbolcu Ahmet Çalık’ın ailesi tarafından bağışlanan 750 adet gıda kolisi, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki çadır kamplarda dağıtıldı.
Suriye 20.01.2022

Geçirmiş olduğu trafik kazası sonucu 11 Ocak 2022 tarihinde vefat eden Konyasporlu milli futbolcu Ahmet Çalık’ın ailesi tarafından, Suriye’deki savaş mağduru sivillere ulaştırılması amacıyla İHH İnsani Yardım Vakfı’na 750 adet gıda kolisi bağışlandı.

İçerisinde bakliyat, sıvı yağ ve kahvaltılık ürünler gibi temel gıdaların bulunduğu koliler, İHH ekiplerince Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki çadır kamplarında yaşayan ailelere dağıtıldı.

dji_0592.jpg

“Çalışmalarımıza devam ediyoruz”

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Ahmet Çalık’a rahmet, sevenlerine ve ailesine başsağlığı dileklerini iletti.

Suriye’de son yılların en soğuk kış mevsiminin yaşandığını vurgulayan Tosun, ‘‘Mevcut şartlardaki kötü kamp koşulları içerisinde temel gıda malzemeleri ve yakacağa ulaşmakta zorluk yaşayan on binlerce savaş mağduru aile var. Bağışçılarımızın destekleriyle bu mağduriyeti gidermek üzere ekiplerimizle yoğun bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.’’ dedi.

img_0382.jpg

Koliler ailelere ulaştırıldı

Ahmet Çalık’ın ailesi tarafından bağışlanan gıda malzemelerinin ailelerin sofralarında azık olacağını anlatan Tosun, ‘‘Elim bir trafik kazası sonucu vefat eden Konyasporlu futbolcu Ahmet Çalık’ın ailesi tarafından bağışlanan 750 adet gıda kolisinin dağıtımını gerçekleştirdik. Ulaştırmış olduğumuz bu yardım malzemeleri kendi ülkesinde mülteci konumuna düşen sivillere kış koşulları içerisinde önemli bir destek oldu. Bağışlarından ötürü merhum Çalık’ın ailesine mazlumlar adına teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

 

1994 doğumlu Ahmet Çalık, 11 Ocak 2022 Salı günü Ankara-Niğde güzergâhında geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etmişti.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024