İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’den Lübnan’a yardım seferberliği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen patlamanın ardından bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. Vakıf, bugüne kadar 3 bin 700 kişiye acil yardım ulaştırdı.
Lübnan, Ortadoğu 08.08.2020

Geçtiğimiz salı günü Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta meydana gelen patlama nedeniyle şehirde adeta hayat durdu. En az 154 kişinin ölümüne ve 5 bine yakın kişinin de yaralanmasına neden olan patlama nedeniyle enkaz altında kalanların arama kurtarma çalışmaları hâlâ sürüyor. Hastanelerde yaralıları alacak yer kalmadı.

Lübnan’da önümüzdeki günlerde de gıda krizinin baş göstereceği düşünülüyor. Patlamanın olduğu limanda bulunan tahıl ambarı, ülkenin ana besin kaynağını oluşturuyordu ve artık yok. Kısa sürede ülkeye yeterli düzeyde un ulaştırılmazsa insani krizin boyutunun artacağından endişe ediliyor.

turkiyeden-lubnana-yardim-seferberligi24.jpg

“İlk andan itibaren çalışmalara başladık”

Bölgedeki patlamayı haber alır almaz harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı’nın ise çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Çalışmaları yerinde incelemek üzere bölgeye giden İHH Medya Birimi’nden Bilal Gündoğdu, patlamayı haber alır almaz çalışmalara başladıklarını söyledi. 4 aşamalı eylem planıyla birlikte çalışmalara katkı sağladıklarını ifade eden Bilal Gündoğdu, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

turkiyeden-lubnana-yardim-seferberligi18.jpg

“İlk gün bölgedeki partnerimiz aracılığıyla hem arama kurtarma çalışmalarına destek verdik hem de ambulans ekibiyle birlikte yaralıların hastaneye sevkini sağladık. Daha sonraki günlerde ise enkaz kaldırma çalışmalarına başlayarak ülkedeki seferberliğe katkına bulunduk. Aynı zamanda da Filistinli ve Suriyeli mültecilerin yaşamış olduğu kamplarda daha önce kurduğumuz aşevlerinin kapasitesini artırdık ve patlama nedeniyle evsiz kalan Lübnanlılara hazır yemek ulaştırdık. Bunun yanı sıra acil yardım kampanyası başlatarak bölgedeki mağdur halka gıda yardımında bulunduk. Gıda ve hazır yemek yardımlarımızdan bugüne kadar toplamda 3 bin 700 kişi istifade etti. Kriz bitene kadar Lübnan halkının yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi. 

yusuf-malouk.jpg

Lübnan halkından Erdoğan’a teşekkür

Patlama nedeniyle evi kullanılamaz hale gelen 52 yaşındaki Yusuf Malouk, yardımlar nedeniyle Türkiye halkına teşekkür etti. Malouk, “Deniz kenarındaki patlama nedeniyle çoğu insanın evi zarar gördü. Türkiye’den gelen devlet kurumlarına, İHH’ya gıda ve diğer yardımları nedeniyle teşekkür ederiz. Özellikle de patlamadan zarar gören mağdur Lübnanlılar olarak, Lübnan halkı ile büyük bir dayanışma örneği gösteren Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a saygılarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

turkiyeden-lubnana-yardim-seferberligi6.jpg

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yardımlar sürecek

İHH İnsani Yardım Vakfı, ilerleyen günlerde ise hayırseverlerin destekleriyle şunları yapmayı planlıyor: Türkiye’den bölgeye 2 konteyner un gönderimi, ev onarımları, gıda, su, hijyen paketi, fırın işletimi ile beraber ekmek ve elbise dağıtımları.

İHH aracılığıyla Lübnan halkına yardımda bulunmak isteyen hayırseverler, ACIL yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL bağışta bulunabilecek. Daha fazla bağışta bulunmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden ya da vakfın banka hesap numaralarına LÜBNAN açıklaması ile yardım edebilecek.

turkiyeden-lubnana-yardim-seferberligi9.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024