İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Türkiye’den Suriye’ye 45 tırlık yardım konvoyu
"Suriye'ye Hayatın Nabzı" adıyla gönderilecek yardım konvoyunun üçüncüsü yola çıkıyor.
Suriye 24.12.2013

Konvoyun yol çıkmasından önce İHH Genel Merkezinde düzenlenen basın toplantısına İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Suriye Geçici Hükümet Başkan Yardımcısı, Dünya Müslüman Âlimler Birliği Genel Sekreteri Prof. Muhyeddin Ali Karadaği, eski Arap Birliği gözlemcisi Enver Melik, Suriye halkını destekleme kampanyası genel koordinatörü Dr. Bassam Azaviha olmak üzere İslam ve Batı dünyasından bir çok devletin temsilcisi ve önemli isimler katıldı.

Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Karadaği ise verilen destek için teşekkür ederek, "65 dernekle bu işe başladık, biz Alimler Birliği olarak 85 üyemizle birlikte bu hamleyi her tarafa ulaştırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

İHH ve Türkiye hükümetine ayrıca teşekkür ettiğini aktaran Karadaği, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öncelikli olarak kendimizi terbiye etmek ve birbirimize nasihat etmek zorundayız. Muhakkak ki nasihat edersek, birbirimizin yanlışlarını düzeltirsek ayağı kalkıp, daha faydalı olabiliriz. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana İslam'a, Müslümanlara karşı çalışmalar, İslam'ı yıkmak için uğraşılar başlamıştır. Bunlara karşı muhakkak ilk önce kendimizi, nefsimizi terbiye edeceğiz. Onlar her şeyiyle bizlere saldırıyorlar. Basınıyla, siyaseti, parası ve gücüyle tuzak kuruyorlar. Dikkatli olalım, bunlara karşı muhakkak ki savaşalım."
Selefi Nur partisini örnek olarak gösteren Karadaği, bunların yaptıklarının doğru olmadığını ifade ederek,

"Bunlar, Mursi'ye karşı kurulan hükümette bunlara karşı bir olmuşlardır ve bunlar onların yaptıklarından daha beter, daha kötü duruma düşmüşlerdir. Bunlar, Müslümanlar arasında tefrika, ayrılık çıkarmışlardır" diye konuştu.

Toplantıda söz alan diğer katılımcılar da, İHH ve Türkiye’ye yardımlarından dolayı teşekkür ederek, İslam dünyasına birlik çağrısı yaptı.

Reyhanlı’dan yola çıkacak 45 tırın bulunduğu konvoyda, Suriye'nin kentsel ve kırsal alanlarına ulaştırılmak üzere, 2 milyon lira değerinde battaniye, kışlık giyecek, bebek giysileri, mama ve hazır gıda paketleri yer alıyor.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024