İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Yemen’e 250 bin kişilik yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, insani krizin sürdüğü Yemen’de 2020 yılının ilk 6 ayında 250 bin kişiye acil yardım malzemesi ulaştırdı. Yardımlar, Yemen’in tüm bölgelerine ulaştırıldı.
Yemen 06.07.2020

Yemen’de 29 milyonluk nüfusun yaklaşık 21 milyonu, gıda başta olmak üzere insanî yardıma muhtaç durumda. Yardıma muhtaç olanların yarısı, acil yardıma ihtiyaç duymakta. Ülkede artan yoksulluk ve açlığın, yakın gelecekte insanî felakete dönüşmesinden endişe edilmekte. Yemen’de koleradan etkilenenlerin sayısı yarım milyonu aşmış durumda. Her 10 dakikada bir çocuk yetersiz beslenme, ishal ve solunum yolu enfeksiyonundan ötürü hayatını kaybediyor. Koronavirüs süreci ile birlikte bu rakam daha da arttı. 3 milyona yakın insan iç göçe maruz kaldı. 14,8 milyon insan ise temel sağlık hizmetlerine ihtiyaç duymakta.

İHH İnsani Yardım Vakfı ise Yemen’deki faaliyetlerine uzun yıllardır olduğu gibi bugün de devam ediyor. 2015 yılında başlayan iç karışıklık neticesinde artan insani yardıma muhtaç kişi sayısına göre İHH da Yemen’deki faaliyetlerini paralel oranda artırdı. Bu kapsamda İHH, sadece 2020 yılının ilk yarısında Yemen’de muhtaç durumda bulunan 250 bin mağdur ve mazluma acil yardım malzemesi ulaştırdı. İHH, Yemen’de gıda, sağlık, barınma ve giysi gibi alanlarda faaliyet yürüttü.

turkiyeden-yemene-250-bin-kisilik-yardim10.jpg

Yemen’de yürütülen ilk 6 aylık yardım dağıtımlarından; Sana, Hadramevt, Marib, Cevf, Taiz, Emane, Hudeyde, İbb, Beyda, Dhamar, Mehra , Şebwe, Rada’a, Amran, Şebwe, Mahvit, Lahic, Dali, Reyme, Mukella ve Aden bölgeleri istifade etti. İHH, Yemen’de ayrıca süreç içerisinde Koronavirüsle mücadele kapsamında bilinçlendirme faaliyetlerini sürdürdü.

turkiyeden-yemene-250-bin-kisilik-yardim18.jpg

18 farklı kalemde yardım

Yemen’in neredeyse tüm bölgelerinde yapılan çalışma neticesinde 18 farklı kalemde yardım ulaştırıldı:

-17 bin 757 gıda kumanyasından yaklaşık 90 bin kişi istifade etti.

-3 milyon 297 bin 195 adet ekmek dağıtıldı.

-4 milyon 691 bin litre su dağıtıldı.

-107 adet adak kurbanı kesildi.

-Bin 120 adet hazır yemek ulaştırıldı.

-5 bin 39 adet battaniye dağıtıldı.

-Bin 390 adet mont dağıtıldı.

-578 adet hijyen kiti dağıtıldı.

turkiyeden-yemene-250-bin-kisilik-yardim9.jpg

-300 çadır kuruldu.

-200 farklı su deposu oluşturuldu.

-Ailelere 387 adet yatak teslim edildi.

-Ailelere 61 bin Euro nakdi yardımda bulunuldu.

-4 farklı okula ek hizmet binaları inşa edildi.

-1 okula gölgelik inşa edildi.

-4 yıllık eğitim sürecinde üniversiteli 50 yetim öğrenciye eğitim bursu verildi.

-3 bin yetime bayramlık hediye edildi.

-Halihazırda Yemen’de sponsorluk sistemiyle 5 bin 984 yetime aylık destek olunuyor.

-3 farklı bölgedeki sağlık merkezlerine koronavirüsle mücadele kapsamında hijyen malzemeleri ve koruyucu ekipman desteğinde bulunuldu. 45 sağlıkçıya bu kapsamda eğitim verildi. Bilinçlendirme çalışmalarından 1,5 milyon kişinin faydalanması bekleniyor.

turkiyeden-yemene-250-bin-kisilik-yardim2.jpg

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yemen halkı yardım bekliyor

Bağış yaparak Yemen halkına destek olmak isteyen hayırseverler, YEMEN yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına YEMEN açıklaması ile yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024