İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Aileler, briket evlere yerleşmeye başladı
İHH tarafından “Mazluma Çatı Ol” sloganıyla ilk etapta 10 bin adet briketten ev inşası için Suriye içerisinde hayata geçirilen proje kapsamında İdlib kırsalında 200 adet evin inşası tamamlandı. İnşası tamamlanan evlere savaş mağduru aileler yerleşmeye başladı.
Suriye 30.01.2020

Suriye’nin İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde yer alan sivil yerleşim yerlerine yönelik Esed rejimi ve müttefiklerinin yoğun hava-kara saldırıları sonucu Kasım 2019’un başından bu yana yaklaşık 600 bin sivil, yerinden edildi. İHH İnsani Yardım Vakfı ise 9 yıldır olduğu gibi Suriyeli savaş mağduru sivilleri yine yalnız bırakmadı. Hayırseverlerin destekleriyle İHH, kurulan çadır kentlere alternatif olarak briket ev inşasına başladı. “Mazluma Çatı Ol” sloganıyla duyurulan kampanya, başta Türkiyeli bağışçılar olmak üzere dünya genelinde çok ciddi destek buldu. 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde tasarlanan evlerden 200’ünün inşası tamamlanarak savaş mağduru ailelere teslim edildi.

Proje yoğun teveccüh gördü

Briket ev projesini anlatan İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, “Ailelere teslim edilen evleri İdlib’in Kefer Lusin bölgesine bağlı Bardaklı Köyü’nde, sınıra 5 kilometre mesafede inşa ettik. Aynı alan içerisinde ve farklı bölgelerde de evlerimizin inşası halen devam ediyor. Vakfımızın ilk etaptaki hedefi ise en kısa zamanda 10 bin briket evin inşasını tamamlayarak savaş mağduru sivillere teslim etmek” ifadelerini kullandı.

2g1a8314.jpg

Tosun, briket evlerin sayısını artırarak daha fazla savaş mağduru sivilin ihtiyacını karşılamak istediklerin belirterek, “Projemiz yoğun bir teveccüh gördü. Sahada yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu kapsamda evlerin sayısını daha da artırarak daha fazla sivilin bir çatıya kavuşmasını planlıyoruz. Projemizin ilk etabı tamamlandığında yaklaşık olarak 60 bin sivil briket eve kavuşmuş olacak. Umarım ev sayısı da faydalanan kişi sayısı da daha da artacak” dedi. Çadır bölgelerinde de çalışma yürüttüklerini kaydeden Tosun, briket evlerin savaş mağduru siviller için 9 yıldır süren çadır çilesine son vermesini ümit ettiklerini sözlerine ekledi.

1g9a5984.jpg

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yardım için

İHH aracılığıyla İdlib’de göç etmek zorunda kalan sivillere destek olmak isteyen bağışçılar, CATI yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine CATI koduyla bağışta bulunarak savaş mağduru ailelere destek verebiliyor.

_g7a8308.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024