İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Aksaray İHH’dan 5 TIR’lık yardım
Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye’deki İHH konteyner kamplarındaki mültecilere gönderilmek üzere un, battaniye, yatak, yorgan ve kömürden oluşan beş TIR’lık yardım malzemesini dualarla gönderdi.
Suriye, Türkiye 31.01.2015

Aksaray İHH İnsani Yardım Derneği, Suriye’deki İHH konteyner kamplarındaki mültecilere gönderilmek üzere un, battaniye, yatak, yorgan ve kömürden oluşan beş TIR’lık yardım malzemesini dualarla gönderdi.

TIR’ların kalkışı öncesi ilk tören Eskil ilçesinde gerçekleşti. Eskil Belediyesi, Eskil Müftülüğü, Eskil Gönül Bağı Derneği, ilçeye bağlı köy ve kasabalardan gelen iki TIR yardım malzemesi belediye binası önünde yapılan dua ile Aksaray İHH heyetine teslim edildi. Aksaray Cumartesi kapalı pazaryerinde gerçekleştirilen diğer tören ise bütün TIR’ların önünde gerçekleşti. Merasime Aksaray STK Platformu başkan ve STK başkanları katıldı. Burada bir konuşma yapan Platform başkanı Eyüp Dağdaş Aksaray halkının Suriyeli muhtaç kardeşleri hiçbir zaman unutmayacağını ifade etti. Dağdaş, kulluk bilincinin gereği, nerede olursa olsun, hangi dine mensup olursa olsun zor durumda olan insanlara yardım etmeyi Allah emrettiği için bu faaliyetleri gerçekleştiren Aksaray İHH’ya teşekkür etti.

Aksaray İHH Başkanı Önder Özkan ise İHH’nın ‘1000 TIR un’ kampanyasına 5 TIR ile katılmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Savaşta, doğal afetlerde en fazla çocuk ve yaşlıların zarar gördüğünü ifade eden Özkan, “Bu yüzden neden, nasıl, kim sorularını bir kenara bırakıp kardeşlik, komşuluk kısaca insanlık görevini layıkıyla yerine getirme zamanıdır” dedi. Özkan yardımın toplanmasında destekte bulunan Aksaray sivil toplum kuruluşlarına, Geylani Hizmet Vakfı, Cemaleddin Perek Vakfı, gizli kahramanlara, Eskil kamu ve STK kuruluşlarına ve tüm hayırseverlere teşekkür etti.

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 67 ülkede faaliyet gösterdi. Vakıf, yapılan faaliyetlerde 3 milyon 99 bin 227 kişiye ulaştı.
Ramazan
01.04.2025
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar'da meydana gelen ve komşu ülke Tayland’ı da etkileyen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremin ardından acil yardım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında vakıf tarafından Tayland’da 800 kişiye sıcak yemek dağıtılırken, Myanmar’da da depremden etkilenenlere su ve kuru gıda desteği verildi.
30.03.2025
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Gazze’de ameliyat desteği projesini uygulayan İHH, şu ana kadar 357 ameliyat gerçekleştirdi. Proje kapsamında, ameliyat imkânı bulamayan ve acil tedavi bekleyen binlerce Gazzelinin ameliyat edilmesi hedefleniyor. Projenin uygulandığı hastanede görev yapan gönüllü doktorlardan Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze’nin çok ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “İHH’nın büyük çadır kentler kurduğunu, klinik kurduğunu ve hastanelere çok büyük desteğini bizzat gördüm” dedi.
14.03.2025