İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Aktaş ve Yıldız için gıyabi cenaze namazı
Afganistan’da uçak kazasında şehit olan İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Masası Sorumlusu Faruk Ataş ve İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız için bugün öğlen namazını mütakiben Fatih camiinde gıyabi cenaze namaz
Afganistan, OrtaAsya, Türkiye 23.05.2010

Afganistan’da 17 Mayıs 2010 tarihinde, Kunduz bölgesindeki Salang geçidinde düşen uçakta şehit olan İHH İnsani Yardım Vakfı Asya Masası Sorumlusu Faruk Aktaş ve İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız için bugün öğlen namazını müteakiben Fatih camiinde gıyabi cenaze namazı kılınacak.

Ayrıca İzmir’de de İlahiyat Fakültesi camiinde yine aynı saatte gıyabi cenaze namazı kılınacak. Cenaze namazına merhumların aileleri, sevenleri ve bütün dava arkadaşları bekleniyor.

Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Afganistan’da yapımını gerçekleştireceği yetimhaneye arsa bulmak için Kunduz bölgesinde bulunuyorlardı.  400 metrekare bir arsa bulduktan sonra Kunduz’dan başkent Kabil’e dönerken uçak kazasında şehit oldular. Kimlik tespiti zaman alacağı için cenazeler Türkiye’ye gecikmeli gelecek.

İHH’da taziyeler kabul edildi

Aktaş ve Yıldız için, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fatih merkezinde taziyeler kabul edildi. Vakfı ziyaret edenler, Aktaş ve Yıldız’ın ailesi, yakınları, sevenleri ve mesai arkadaşlarına baş sağlığı dilediler. Taziye ziyaretlerinden dolayı vakıfta gün boyunca yoğunluk yaşandı.

Son fotoğraflarında adeta veda etmişler

Bu arada Faruk Aktaş ve Bahattin Yıldız’ın kazadan önce çekilmiş son fotoğrafları ortaya çıktı. İkili, fotoğraf makinesine adeta veda eder gibi poz vermişler. Kunduz bölgesinde çekilen fotoğrafları Hedef Vakfı, merhumların ailesine ve İHH yetkililerine teslim etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile depremden etkilenen illerde faaliyet gösterdi. Vakıf; gıda, barınma, giyecek gibi birçok alanda milyonlarca insana destek ulaştırdı. İHH depremin yaşandığı 10 ildeki yardım çalışmalarına devam ediyor.
09.03.2023