İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Aktivistler gemiye bindi
Filistin’e gidecek olan 560 aktivist Yeni Antalya limanında Mavi Marmara gemisine bindi. Filistin’e gönül veren Antalyalılar, barış elçilerini dualarla uğurladı.
Filistin, KuzeyKıbrıs, Ortadoğu, Türkiye 27.05.2010

Limanda bekleyen gemiye binilmeden önce Kepez Kapalı Spor salonunda namaz kılınarak, Filistin’e girmek için dualar edildi.

Namazın ardından Afganistan`da 10 gün önce düşen uçakta hayatını kaybeden İHH Asya Temsilcisi Faruk Aktaş ile İHH gönüllüsü Bahattin Yıldız için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Cenaze namazının ardından açıklamada bulunan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze`de yaşayan yardıma muhtaç insanlara umut vermek amacıyla yola çıktıklarını söyledi. “Zulme uğrayan Hristiyan da olsa Yahudi de olsa yine yardıma gideriz” diyen Yıldırım, “Biz adaletin ve barışın taraftarıyız. Çünkü biz vicdan sahibiyiz. İnşallah Filistin`e uygulanan ambargo kalkacak. Sonuç olarak ya Bedir`i ya da Uhud`u yaşayacağız. Belki de de Hudeybe`yi yaşayacağız. Ama hiç tereddüt etmeyin sonuç zafer olacak” ifadelerini kullandı.

İsrail`in `Her millete ayrı muamele yapacağız` açıklamasında bulunduğunu öne süren Yıldırım, “Limanda hazırlık yapmışlar. Bizi tutuklayıp o limana götürüp Filistin ve Arapları uzun süre tutmak, bizi de sorgulayıp bırakmak istiyorlar. Onlar biz yola çıktığımız zaman, hiçbir kardeşimizi geride bırakmayacağımızı bilmiyorlar. Biz ya hep ya hiç sloganı ile yola çıktık. Yunanlılar, İngilizler, İrlandalılar, Kosavalılar, Bosnalılar, Avusturyalılar, Tatarlar, Kuveytliler, Cezayirliler, Malezyalılar ve Endonezyalılar hepsi bizimle beraberler. Bir kardeşimizi bile feda etmeyiz. Ettirmiyeceğiz. Çünkü direneceğiz ve direniş kazanacak, bundan hiç tereddüdüm yok. Hiçbir limanı kabul etmiyoruz. Ne İsrail limanı ne de Mısır limanı, hedefimiz Gazze limanı. İlla Gazze, illa Gazze” dedi.

Yıldırım`ın konuşmasının ardından onlarca otobüsün katıldığı konvoy Antalya Limanı`na geldi. Burada yakınları ile vedalaşan vakıf üyeleri ve aktivistler dualar ve sloganlar eşliğinde `Mavi Marmara` isimli gemiye bindiler. Gemi, bu gece yola çıkacak ve Akdeniz`in ortasında bekleyen 8 gemi ile buluşup Gazze`ye hareket edecek.

Gazze`ye gidecek olan `Özgürlük Filosu` olarak adlandırılan yardım filosunda Türkiye`den 3, İngiltere`den 2, İrlanda, Cezayir, Kuveyt ve Yunanistan`dan birer olmak üzere toplam 9 gemi bulunuyor. İnsan hakları savunucuları, doktorlar, gazeteciler ve milletvekillerinin de bulunduğu gemilerde toplam 10 bin ton ağırlığında ilaç, tıbbi malzeme, çimento, demir, prefabrik evler, oyuncak ve gıda malzemeleri yer alıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024