İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
AL Imdaad’dan Suriye’deki konteyner kente ziyaret
Güney Afrika yardım kuruluşu AL Imdaad heyeti, Kilis Öncüpınar'da bulunan konteyner kenti ziyaret etti.
Suriye 14.05.2015

Güney Afrika yardım kuruluşu AL Imdaad heyeti, Kilis Öncüpınar'da bulunan konteyner kenti ziyaret etti.

Heyet, ilk olarak İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Kilis Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti. Suriye'de yürütülen yardım çalışmaları hakkında Koordinatör Serkan Öktem'den bilgi alan Güney Afrikalı heyet, daha sonra Kilis Vali Yardımcısı ve Öncüpınar Mülki İdari Amiri Ulaş Akhan'la biraraya geldi.

Akhan'dan konteyner kentteki Suriyeli sığınmacılarla ilgili bilgi alan heyet, daha sonra konteyner kenti gezdi.
Öncüpınar Konteyner Kenti'nde Kuveyt yardım kuruluşu IICO ve İHH iş birliğiyle yapılan çift katlı konteynerleri inceleyen heyet, sonrasında Suriyeli çocukların eğitim gördüğü anaokulunu ziyaret etti. Heyet üyeleri, öğrencilerin söylediği Türkçe ve İngilizce şarkıları dinledi, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Ulaş Akhan, burada yaptığı konuşmada, dünyanın birçok yerinden gelen Müslümanların konteyner kentte yaşayan mazlum halka yardımcı olmasının, dualarıyla maddi manevi desteklerini sunmasının kendilerini çok gururlandırdığını ve sevindirdiğini söyledi.

Türkiye'de yapılan çalışmalar hakkında da bilgi veren Akhan, şöyle konuştu:

''Türkiye'de şu ana kadar 2 milyona yakın Suriyeli sığınmacı var. Ülke olarak biz bu sığınmacılara bugüne kadar yaptığımız yardımlar 5,5 milyar dolara ulaştı. Tabi şu anda Türkiye'deki 25 kampımızda 270 bin kişi kalıyor. İçinde bulunduğumuz bu kampımızda şu anda 2 bin konteynerde 15 bin Suriyeli misafirimiz barınıyor.''

Suriyeli her ihtiyaç sahibine ulaşmanın mümkün olmadığını dile getiren Akhan, Kilis'te kendilerine en büyük desteğin sivil toplum kuruluşlarının verdiğini, bunların başında da İHH'nın geldiğini kaydetti.

AL Imdaad yardım kuruluşu temsilcisi Ml Mohamma Motalla ise Türkiye'de yapılan kampları çok beğendiğini, kamplarda hiçbir eksiğin bulunmadığını belirtti.

Konteynerleri çok beğendiğini dile getiren Motalla, ''Biz Güney Afrika yardım kuruluşu olarak kampların nasıl yapıldığını Türkiye'den öğreneceğiz. Güney Afrika'ya döndüğümüz zaman yardım kuruluşu temsilcileriyle oturup yardımlar hakkında konuşacağız. İHH'nın yaptığı yardımlara bizler de destek vermek istiyoruz'' diye konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024