İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Amasya İHH’dan Suriye’ye 3 TIR yardım
Amasya İHH’nın; Merzifon, Erbaa, Havza, Taşova ve Gümüşhacıköy İHH dernekleri ile Ramazan ayında müşterek yürüttüğü Suriye’ye İnsani Yardım Organizasyonu çerçevesinde oluşturdukları 3 TIR dolusu insani yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi.
Ortadoğu, Suriye 25.07.2016

Amasya İHH’nın; Merzifon, Erbaa, Havza, Taşova ve Gümüşhacıköy İHH dernekleri ile Ramazan ayında müşterek yürüttüğü Suriye’ye İnsani Yardım Organizasyonu çerçevesinde oluşturdukları 3 TIR dolusu insani yardım malzemesi Suriye’ye gönderildi.

Konvoy, 24 Temmuz 2016 Pazar günü öğle namazını müteakip yapılan Basın Açıklaması ve duanın ardından, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Daha önce Merzifon İHH Yardım Derneği’nce toplanan 1 TIR yardım malzemesi, 23 Temmuz Cumartesi Yatsı namazını müteakip Merzifon’dan dualarla uğurlanarak Amasya’ya intikal ettirilmişti.

Merzifon’dan gelen 1 TIR ile Amasya’da oluşturulan 2 TIR olmak üzere toplam 3 yardım TIR’ının uğurlaması esnasında önce Eğitim Bir-Sen Amasya Şube Başkanı Kerim CAMCI, basın açıklamasını okudu. Açıklamada, FETÖ ile Esed arasında bir fark olmadığı, Türkiye’de FETÖ’nün devrildiği gibi Suriye’de de Esed’in bir an önce devrilmesi gerektiği vurgulandı.

amsaya-ihh-suriye-yardim-2.jpg

Eller semaya kaldırıldı

Ardından Suriye’deki tüm mazlumların kurtuluşuna, FETÖ ve uşaklarının kahrolmasına ve Esed rejiminin bir an önce devrilmesine dair yapılan duanın ardından yardım TIR’ları uğurlandı.

Amasya İHH önderliğinde teşkil edilen ve 80 bin TL değerinde 78 ton un ile 120 adet kullanılmış ortopedik yataktan oluşan insani yardımı içeren konvoya İHH Dernekleri’nin yanı sıra; Eğitim Bir-Sen Amasya ve Merzifon Şube Başkanlıkları ile Özgür-Der Amasya Temsilciliği ve Hızır-Der ve GÜRUN katkı sağladı.

Yardım TIR’ları Hatay Reyhanlı’da bulunan Cilvegözü Sınır kapısından geçirilerek, bizzat Suriye içindeki mağdur halka ulaştırılması hedefleniyor. Öte yandan gönderilen unların büyük kısmı, İHH’nın Suriye fırınlarında kullanılacak.

amsaya-ihh-suriye-yardim-1.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH'nın 2'nci İyilik Gemisi Sudan’a uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın öncülüğünde hazırlanan 110 konteynerlik İyilik Gemisi Mersin Limanı'ndan, Sudan'a doğru yola çıktı. Vakfın hazırlamış olduğu 2'inci İyilik Gemisi bin 605 tonluk insani yardım malzemesi barındırıyor.
Mersin
26.04.2025
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, depremden etkilenen vatandaşlara çorba dağıttı
İHH, İstanbul’da 6.2 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından evlerine gidemeyen 2 bin kişiye sıcak çorba dağıttı.
İstanbul
24.04.2025
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
Uluslararası Savaş Sempozyumu başladı
18-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kocaeli
18.04.2025