İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Amasya’da yetimler yararına kermes
İHH İnsani Yardım Vakfı Amasya Gönüllü Temsilciliği ile Özgür-Der Amasya Temsilciliği, Yetim Dayanışma Günleri kapsamında yetimlere destek olmak amacıyla ortaklaşa bir kermes düzenledi.
Türkiye 22.03.2014

Kocacık Çarşısı Kültür Merkezi üzerindeki alanda açılan kermeste hayırsever hanımların kendi el ürünleri olan yağlı, tuzlu ve tatlı çeşitlerinden olan yiyecekler satışa sunuluyor.

Kermesten elde edilen gelirin bir kısmı İHH Genel Merkezi Yetim havuzuna aktarılacak. Yetim havuzu, İHH’nın yetim sponsorları vasıtasıyla düzenli olarak yardım yaptığı 40 bin civarında yetimden, sponsoru tarafından eksik ödenen yada ödemeyi kesenlerin yetimlerinin, yeni bir sponsor bulunana kadar desteklenmesi amacıyla kullanılacak.

Kermeste elde edilen gelirin diğer kısmı ise, Suriyeli yetimlere ulaştırılacak. Bilindiği gibi 4. Yılına giren Suriye direnişinde yüz binlerce Suriyeli çocuk yetim duruma düşmüş olup, İHH bu yetimlerin önemli bir kısmını, kurduğu yetim kampları aracılığıyla ve başka şekillerde destekliyor.

Amasya Gönüllü Temsilcisi Serdal Benli kermesle ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:

“İHH tüm bu coğrafyalarda 40 bin civarında yetime bakıyor. Türkiye’de ise 5 bin yetimi destekliyor. Oysa milyonlarca yetim var bakıma muhtaç olan ve aylık 90 TL gibi düşük bir rakamla bir yetimin dünyasını ve ahiretinin kurtuluşuna vesile olmak mümkün. Türkiye’de imkanı olan her aile, aylık 90 TL gibi düşük bir rakamla bir yetime sponsor olsa, en azından Müslüman yetim çocukları kurtarmak mümkün. Tabi ki sadece Müslüman olanlar değil, olmayanlardan da sorumluyuz.

Yetimler konusunda ki bu Kur’an’daki pek çok ayette bize hatırlatılmıştır. Yani yetimlerle ilgilenmek ve onlara kol kanat germek bizim için, olsa iyi olur bir sorumluluk değil, mutlaka yerine getirmemiz gereken, tıpkı namaz gibi bir kulluk görevidir. Hatta öyle ki, namazlarda okuduğumuz Maun Suresinde Yüce Allah, namaz kıldığı halde yetimi itip kakanların kıldığı namazların kendi katında bir anlamı olmadığını ifade etmiştir.

Bizler hem yukarıda kısaca açıkladığım yetim sorununa, hem de yetimlerle ilgili kaçınılmaz sorumluluğumuza dikkat çekmek ve hem de bu konuda karınca kararınca katkı sağlamak amacıyla bu kermesi düzenledik. Sorumluluğun bilincinde olan tüm halkımızı kermesimize katılarak katkıda bulunmaya ve ecrinden pay almaya davet ediyoruz.”

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kermes, 23 Mart Pazar gününe kadar açık kalacak.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022