İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Amasya’dan Suriye’ye 7 TIR’lık insani yardım
İHH Amasya gönüllüleri ile Hızır-Der’in, Amasya Merkez ile komşu Merzifon, Havza, Erbaa, ilçelerinin İHH gönüllüleri ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmayla duyarlı halk kesimleri ve işadamlarının gönüllü bağışlarıyla oluşturdukları 7 TIR’lık yardım malzemesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak dualarla yola çıktı.
Türkiye 16.06.2014

Suriye’de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir nebze ilaç olabilmek amacıyla, Merzifon İHH (2), Havza İHH (2), Erbaa İHH (1) ve Amasya İHH (2) olmak üzere toplam 7 TIR insani yardım malzemesi topladı.

TIR’ların kalkışı için düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İHH Amasya Temsilcisi Salih Benli, İHH Amasya Temsilciliği olarak, başta Hızır-Der ve Özgür-Der Amasya Temsilciliği olmak üzere diğer duyarlı STK’larla beraber direnişin ilk gününden bu güne kadar mazlum Suriye halkının yanında olduklarını belirtti.



Benli, “Suriye içinde savaş mağduru halkın insani yardım ihtiyaçlarını gidermek için, Amasya’daki konuya duyarlı STK’lar ile Merzifon, Havza, Erbaa, Taşova ve Suluova ilçeleri, İHH gönüllüleri ile gerçekleştirdiğimiz yardım organizasyonları vasıtasıyla şu ana kadar 15 tır insani yardım malzemesi ile Suriye halkının yaralarına karınca kararınca merhem olmaya gayret ettik” dedi.

Suriye yardımlarının, Suriye halkının mağduriyeti bitene kadar devam edeceğini kaydeden Benli, “Duyarlı halkımızın Ramazan ayındaki zekât, sadaka ve her türlü yardımları ile Kurban Bayramında imkanı olanların birer kurbanda Suriye için bağışlamasını bekliyoruz. Bu süreçte yapılan yardımlarla, inşallah Kurban bayramından sonra tekrar bir yardım konvoyu göndermeyi planlıyoruz” diye konuştu.



Benli, bu organizasyonda kendileriyle beraber yoğun çaba gösteren Hızır-Der ve Özgür-Der Amasya Temsilciliği ile İlçelerdeki İHH gönüllülerine, kampanyaya destek veren halka ve işadamlarına yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederek “yardımların amacına ulaşmasını ve maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz” dedi.

İHH Hatay Reyhanlı Suriye Yardımları Koordinasyonları Merkezinde toplanacak tardım TIR’larının 5’i Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısından, 2’si ise Kilis Öncüpınar Sınır Kapısından İHH Partneri olan Suriye Yardım Kuruluşları aracılığıyla Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.



İHH Amasya Temsilcisi Serdal Benli ile İHH gönüllüsü Serkan Akın’ın eşlik edeceği TIR’larda 185 ton un, 2 ton makarna, 500 kg kuru gıda, 100 adet battaniye, 250 kg zeytin, 50 adet hasta bezi ile 150 adet ikinci el ortopedik yatak bulunuyor.


> Suriye'ye Yardımda Bulunma İçin Lütfen Tıklayınız



 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024