İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Amasya’dan Suriye’ye 7 TIR’lık insani yardım
İHH Amasya gönüllüleri ile Hızır-Der’in, Amasya Merkez ile komşu Merzifon, Havza, Erbaa, ilçelerinin İHH gönüllüleri ile ortaklaşa yürüttükleri çalışmayla duyarlı halk kesimleri ve işadamlarının gönüllü bağışlarıyla oluşturdukları 7 TIR’lık yardım malzemesi, Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak dualarla yola çıktı.
Türkiye 16.06.2014

Suriye’de gün geçtikçe daha da derinleşen insani krize bir nebze ilaç olabilmek amacıyla, Merzifon İHH (2), Havza İHH (2), Erbaa İHH (1) ve Amasya İHH (2) olmak üzere toplam 7 TIR insani yardım malzemesi topladı.

TIR’ların kalkışı için düzenlenen uğurlama töreninde konuşan İHH Amasya Temsilcisi Salih Benli, İHH Amasya Temsilciliği olarak, başta Hızır-Der ve Özgür-Der Amasya Temsilciliği olmak üzere diğer duyarlı STK’larla beraber direnişin ilk gününden bu güne kadar mazlum Suriye halkının yanında olduklarını belirtti.



Benli, “Suriye içinde savaş mağduru halkın insani yardım ihtiyaçlarını gidermek için, Amasya’daki konuya duyarlı STK’lar ile Merzifon, Havza, Erbaa, Taşova ve Suluova ilçeleri, İHH gönüllüleri ile gerçekleştirdiğimiz yardım organizasyonları vasıtasıyla şu ana kadar 15 tır insani yardım malzemesi ile Suriye halkının yaralarına karınca kararınca merhem olmaya gayret ettik” dedi.

Suriye yardımlarının, Suriye halkının mağduriyeti bitene kadar devam edeceğini kaydeden Benli, “Duyarlı halkımızın Ramazan ayındaki zekât, sadaka ve her türlü yardımları ile Kurban Bayramında imkanı olanların birer kurbanda Suriye için bağışlamasını bekliyoruz. Bu süreçte yapılan yardımlarla, inşallah Kurban bayramından sonra tekrar bir yardım konvoyu göndermeyi planlıyoruz” diye konuştu.



Benli, bu organizasyonda kendileriyle beraber yoğun çaba gösteren Hızır-Der ve Özgür-Der Amasya Temsilciliği ile İlçelerdeki İHH gönüllülerine, kampanyaya destek veren halka ve işadamlarına yaptıkları yardımlardan dolayı teşekkür ederek “yardımların amacına ulaşmasını ve maddi ve manevi katkı sağlayan herkesin Rabbimizin rızasına erişmesine vesile olmasını niyaz ediyoruz” dedi.

İHH Hatay Reyhanlı Suriye Yardımları Koordinasyonları Merkezinde toplanacak tardım TIR’larının 5’i Reyhanlı Cilvegözü Sınır Kapısından, 2’si ise Kilis Öncüpınar Sınır Kapısından İHH Partneri olan Suriye Yardım Kuruluşları aracılığıyla Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.



İHH Amasya Temsilcisi Serdal Benli ile İHH gönüllüsü Serkan Akın’ın eşlik edeceği TIR’larda 185 ton un, 2 ton makarna, 500 kg kuru gıda, 100 adet battaniye, 250 kg zeytin, 50 adet hasta bezi ile 150 adet ikinci el ortopedik yatak bulunuyor.


> Suriye'ye Yardımda Bulunma İçin Lütfen Tıklayınız



 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Fas’a yönelik acil yardım çalışması
İHH’dan Fas’a yönelik acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, Fas’ta yaşanan 7 büyüklüğündeki depremin ardından yardım çalışmaları için harekete geçti. Vakıf tarafından ülkeye gönderilen insani yardım ekibi tarafından acil yardım çalışmalarının ilk etabında 160 aileye gıda paketi, battaniye ve elbise dağıtımında bulunuldu.
11.09.2023
Sakaryalı çocuklara "Okula Merhaba" şenliği
Sakaryalı çocuklara "Okula Merhaba" şenliği
Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği tarafından, yetimler için yeni eğitim öğretim yılı öncesi şenlik düzenlendi. Şenlikte düzenlenen etkinlik ve oyunlar sayesinde çocuklar, eğlenceli anlar yaşadı.
07.09.2023
Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesi ülkeye ulaştı
Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesi ülkeye ulaştı
İHH, 15 Nisan'dan bu yana iç karışıklığın devam ettiği Sudan’a 15 konteynerlik yardım malzemesi gönderdi. Olayların başladığı tarihten bu yana ülkeye gönderilen en geniş kapsamlı yardım olma özelliği taşıyan çalışma ile, 200 bine yakın Sudanlı’ya destek ulaştırılması hedefleniyor.
16.08.2023