İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Amasya’dan yola çıkan yardım tırları Suriye halkına ulaştı
Amasya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu’nun gönderdiği 2 tır yardım malzemesi, İHH görevlileri tarafından Suriye’deki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
Ortadoğu, Suriye 09.04.2013

Katliamın ve zulmün 2 yıldır devam ettiği Suriye’de, mazlumları desteklemek amacıyla başta Amasya'daki İHH Gönüllülerinden ve Özgür-Der, Hızır-Der, Nehir-Der, Anadolu Gençlik Derneği, Sağlık-Sen, Türk Diyanet-Sen, İlim Yayma Cemiyeti, Altınoluk Derneği, Toç-Bir Sen, Diyanet-Sen ve Bem-Bir Sen gibi STK'ların girişimleriyle Amasya Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu yardım çalışmalarına devam ediyor.

Platformun Amasya Merkez’in yanı sıra Suluova, Gümüşhacıköy, Taşova, Erbaa, Havza ve Turhal ile birlikte Tokat'tan gelen bağışlardan oluşan yardım malzemelerinin yüklendiği 2 tır, Amasya Merkez Fatih Camisi önünde yapılan duanın ardından yola çıkmıştı.

İçinde; 40 ton un, 11 bin TL’lik konserve, 1 ton makarna, 500 kg. şeker, 200 adet battaniye, 210 çift ayakkabı, 21 çift lastik bot, 20 koli elbise, 50 kg. kuru gıda, 45 adet çocuk bezi, 25 adet hasta bezi, 100 kg. pirinç, 200 takım elbise, 200 litre sıvı yağ, 145 tekli ortopedik yatak bulunan tırlardaki yardım malzemeleri, Şanlıurfa’nın Akçakele Sınır Kapısı'ndan geçirilerek sınıra 120 km. mesafedeki Rakka’ya ulaştırılarak ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Platformdan yapılan açıklamada 40 yıldır diktatör rejimi tarafından yönetilen ve 2 yıldır katliama maruz kalan Suriyelilere yardım etmenin insani ve İslami bir sorumluluk olduğu belirtilirken, zulmün sona ereceği güne kadar platformun Suriyeli mazlumların yanında yer alacağı, yardımlara devam edileceği vurgulandı.

 

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022