İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gönüllü Off-Road ekibinden örnek davranış
İHH İstanbul Arama Kurtarma Gönüllü Off-Road ekibi, kendi imkanlarıyla temin ettikleri gıda ve hijyen paketlerini İstanbul’daki 300 muhtaç aileye ulaştırdı.
11.05.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan 2020 çalışmalarını “Hep Birlikte Ramazan” sloganıyla sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Türkiye’de 81 ilin tamamında, dünyada ise 15 farklı kriz ülke ve bölgesinde faaliyetlerine devam ediyor. Vakfın faaliyetlerinde özellikle gönüllülük esasıyla yapılan çalışmalar dikkati çekiyor.

Geçtiğimiz hafta emniyet mensuplarına ve evsiz vatandaşlara sahurluk ikramında bulunan İHH İstanbul Arama Kurtarma Gönüllü Off-Road ekibi, bu haftaki sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı günlerde de 300 muhtaç aileye gıda ve hijyen paketi ulaştırdı. Gönüllü Off-Road ekibinin kendi imkanlarıyla temin etttiği yardımlar, İHH’ya çeşitli yollarla başvuruda bulunan mağdur ailelere teslim edildi. Ekipler ayrıca yine sahurluk dağıtımı için gece dağıtımları sürdürdü. Ford Ranger TR ile Hard Trucks Off-Road Kulüplerinin katıldığı dağıtıma 18 araç dahil oldu.

Ekipler yola çıkmadan önce İHH Genel Merkezi’nde katılımcılara dağıtımlarla alakalı brifing verildi.

2g1a4080.jpg

Ekipler mutlu

İHH Gönüllü Off-Road Ekibi Sorumlusu Atalay Altuntaş, Ford Ranger TR Lideri Burak Altıntaş ve Hard Trucks Lideri Çağrı Doğan ekiplerin yola çıkmasının hemen öncesinde yaptıkları açıklamalarda, Off-Road ekipleri olarak her daim sosyal sorumluluk projelerinin içinde yer aldıklarını ve İHH aracılığıyla böyle bir hayra vesile olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

durmus-aydin.jpg

“İyilik olmadan bu kadar insan bir araya gelmez”

İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın ise ekiplerin gönüllülük esasıyla bu çalışmaları sürdürdüklerini söyledi. Durmuş Aydın, dünyanın hiçbir bölgesinde, işin ucunda iyilik yapma duygusu olmadan bu kadar insanın bir araya gelebileceğinin mümkün olmadığını hatırlattı. Koronavirüs sürecinin daha fazla birliğe ve dirliğe vesile olduğunu ifade eden Aydın, katılımları dolayısı ile Off-Road ekiplerine teşekkür etti.

2g1a41054.jpg

Araçlar yola düştü

Açıklamaların ardından ekipler, İstanbul’ün dört bir yanındaki muhtaçlara yardımları ulaştırmak üzere yola çıktı.

2g1a41051.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023