İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ankara’da yetimlerin yüzünü güldüren iftar
İHH-ANKARA, Keçiören Belediyesi ve Keçiören Kaymakamlığı, yetimlerin yüzünü güldüren dev bir iftar sofrası kurdu.
Türkiye 17.07.2014

Keçiören Güçsüzler Yurdu bahçesinde düzenlenen iftar programına yetimler,aileleri ve onların hamilerinin yanısıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Keçiören Kaymakamı Nusret Dirim, Keçiören Müftüsü Dr. İhsan İlhan ve İHH Ankara Yetim Sorumlusu Orhan Demirel, Bembir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay katıldı.

Yemeğin ardından bir konuşma yapan Süleyman Soylu, “Bu güzel akşamda Kıymetli Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bu güzel topluluğa selamlarını ve muhabbetlerini iletiyorum” diyerek sözlerine başladı.



ZULME SESSİZ KALMADIK

Ramazan ayında bile dünyanın birçok ülkesinde Müslümanların zulme uğradığına dikkat çeken Soylu, “Bize kızdılar. Dediler ki: ‘Suriye’deki insanlara neden sahip çıkıyorsunuz?’ Ne yapmalıydık? 500 yıl aynı sancak altında yaşadığımız o insanlara sırtımızı mı dönmeliydik? Gazze’de insanlar öldürülürken sessiz kalarak zulmün bir şekilde ortağı mı olmalıydık?” dedi.

Ezilen ülkelerin insanlarına sahip çıkabilmesi için Türkiye’nin 2023 yılı hedeflerine en kısa sürede ulaşması gerektiğini belirten Soylu, “Bunun için çok gayret gösteren ve çalışan, dik duran, eğilmeyen, ama dikleşmeyen Başbakanımıza dua edin. Ona dua edin ki, belki de onu sindirmeye, korkutmaya, geri adım attırmaya çalışanlara Cenab-ı Allah hem fırsat vermesin, hem de bu güzel millet kendi iradesiyle birlikte attığı her adımda ona destek olsun ve yardım etsin” diye konuştu.



İftar sofrasının yetimleri ve huzurevi sakinlerini bir araya getirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Soylu, “Mevlana’nın, Yunus Emre’nin, Hacı Bektaş’ın, Selahaddin Eyyubi’nin, İdris-i Bitlisi’nin ve bu toprağın bütün değerlerinin bize bıraktığı bu anlayışı tekrar hatırlattıkları için Keçiören Belediye Başkanımıza ve İHH’ya çok teşekkür ediyorum” dedi.

DİNİMİZ YETİME SAHİP ÇIKMAYI EMREDİYOR

Başkan Mustafa Ak ise, Dünya Yetimler Günü’nde yetimler ile beraber olmak ve aynı sofrada iftar yapmak istediklerini kaydederek “Dünyada birçok acı yaşanıyor, ama bu acılar beraberce paylaşıldıkça azaltılabiliyor.

Birlik ve beraberlik içinde yaşamak istiyorsak paylaşmayı da bilmemiz lazım, birbirimize sahip çıkmamız lazım. İşte bugünler birbirimize sahip çıkma günleri”
mesajını verdi.

Keçiören Belediyesi’nin her yıl düzenli olarak iftar programları düzenlediğini ifade eden Başkan Ak sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu insanlarımızla yıl boyunca da ilgileniyoruz, kimsesizlerin kimsesi olacak şekilde sahiplenmeye gayret gösteriyoruz. Bu sosyal belediyeciliğin de aynı zamanda bir gereğidir. Biz her zaman için kendimize bunu bir vazife olarak da görüyoruz. Bizim dinimiz, örfümüz yetime sahip çıkmayı emrediyor, onun başını okşamayı, onunla ilgilenmeyi emrediyor. Dolayısıyla bu bilinçle bundan sonra da bu tür etkinliklere devam edeceğiz. Ulaşamadıklarımız varsa, onlara ulaşabilenler bize bildirsinler. Bu organizasyon için ayrıca İHH Ankara yönetici ve gönüllülerine teşekkür ediyorum.Soframızı yetim ailelerine açtıkları için.”

2 BİN 500 AŞKIN KİŞİ KATILDI

Keçiören Kaymakamı Dirim de, dezavantajlı grupların hem toplum tarafından hem kamu tarafından fark edilmesi ve desteklenmesi gerektiğini belirterek “Bu grupların hayata daha sağlıklı bir şekilde katılmasını sağlayacak çözümler ortaya konulmalı. Bu anlamda Keçiören Belediyemiz ile biz çok sağlıklı bir iletişim içinde dezavantajlı grupları desteklemeye yönelik çok ciddi projelerde birlikte çalışıyoruz. Sayın belediye başkanımıza ve İHH Ankara’ya özellikle teşekkür ediyorum” dedi.



İHH Ankara Yetim Birimi Sorumlusu Orhan Demirel, dünyanın en güzel sofralarından birisinde bulunduklarını belirterek “Öncelikle Rabbimize şükrediyorum; çünkü burada yetim çocuklarımız ve onların cefakâr anneleri var. İHH’nın teklifiyle İslam İşbirliği Konferansı Teşkilatı’nın verdiği kararla, hicri takvim olarak Ramazan ayının 15’inci günü bundan sonra Dünya Yetimler Günü olarak kutlanacak. Allah’a şükürler olsun, soframız bereketlendi. Biz bin 500 kişi beklerken iftarımıza 2 bin 500 kişi katıldı. İHH Dünya’da 45 bin yetime düzenli 250 bin yetimi de dönemsel olarak desteklemektedir. 45 bin yetimimizin 13 bini Filistinli Gazzeli yetimimiz. Hazır burada yetim çocuklarımızı bulmuşken onlardan rica ediyorum.

Şu anda Gazze’de katil Siyonist İsrail tarafından bombalanan kardeşlerine dua etsinler. Allah yetimlerin duasını geri çevirmez. Dünya Yetimler Günü inşallah oradaki yetimlerimizin kurtulmasına Siyonist devletin yok olmasının başlangıcı olur. Bize desteğini esirgemeyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’a bütün yetimler adına teşekkür ediyorum”
diye konuştu.



Öte yandan “Ramazan’da Ankara’dan Suriye’ye 100 TIR” kampanyası kapsamında yardım malzemeleri taşıyan 61.TIR, Keçiören Güçsüzler Yurdu bahçesinde edilen dualarla Suriye’ye doğru yola çıktı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024