İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Antalya İHH’dan Bayırbucak’a 4 TIR un yardımı
Antalya İHH İnsani Yardım Derneği, Bayırbucak’taki Türkmenlere ulaştırılmak üzere 4 TIR un gönderdi.
Suriye, Türkiye 25.01.2016
Bayırbucak’a yapılan saldırılar sonucu zor durumda olan Türkmenler’e destek olmak için İHH Antalya’nın başlattığı yardım kampanyası kapsamında toplanan 4 TIR’lık un Suriye’ye gönderildi.
 
Uğurlama töreninde konuşan Antalya İHH Başkanı Mehmet Yıldırım, Bayırbucak’ta insanlık adına bir felaket yaşandığını belirterek, “Bu acımasız savaşın içerisinde yardıma ihtiyaç duyan çok sayıda Bayırbucaklı kardeşimiz var. Onların yaşadıkları acıları bir nebze olsun hafifletebilmek, yaralarına merhem olabilmek adına İHH ile birlikte böyle bir girişimde bulunduk. Tüm yardımsever ve duyarlı üyelerimizle, vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 
İHH olarak yardımlarının devam edeceğini vurgulayan Yıldırım, “Diyanet- Sen Antalya Şubesi, Eğitim-BirSen Antalya Şubesi, İHH ve İtfaiyeciler Derneği ve diğer STK’larla birlikte oluşturduğumuz yardım TIR’larını uğurladık. Şu ana kadar toplamda 50 TIR’a yakın un gönderdik. Madaya’ya ise 20 bin TL para gönderdik” diye konuştu.
 
Törene AK Parti Milletvekili Mustafa Köse, AK Parti Kepez İlçe Başkanı Yusuf İşeri, yardıma katkıda bulunan STK temsilcileri ve üyeleri de katıldı. 
 
Konuşmaların ardından yardım TIR’ları dualar eşliğinde yola çıktı.
 
İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024