İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arakan’da kalan son Müslümanlara Ramazan yardımı
İHH, Arakan’da yaşanan kriz sonrasında bölgede kalmayı başarabilen son Müslümanlara ve Myanmar’ın diğer bölgelerine Ramazan yardımları ulaştırmaya devam ediyor.
Arakan, Bangladeş, Myanmar 23.05.2018

Yarım asırdan fazla bir süredir devamlı zulme uğrayan Rohingya halkı, sürekli olarak Arakan’dan göç etmek zorunda kalıyor. Ağustos 2017’de başlayan ve eşi benzeri olmayan son göç dalgası, Arakan’daki zulmün hangi boyutlara ulaştığını tam anlamıyla gösteriyor. Yaşanan son krizden bu yana yaklaşık 800 bin kişi Bangladeş’e göç etmek zorunda kaldı. Son göçle birlikte Bangladeş’te yaşayan Rohingyaların sayısı 1 milyon 300 bine ulaştı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ise 1996’dan beri Myanmar’da çalışma yürütüyor. İHH, Myanmar’daki zulümden kaçarak Bangladeş’e göçen Müslümanlara yaptığı yardımların yanı sıra Myanmar içlerinde kalmayı başarabilenleri de unutmuyor.

arakanda-kalan-son-muslumanlara-ramazan-yardim.jpg

Yardımlar 100 binden fazla Müslümana ulaşacak

Ramazan 2018 çalışmaları kapsamında Myanmar içlerine yardım ulaştırmaya devam eden İHH ekipleri, Myanmar’ın; Hlaing Tharyar, ShwePyithar, Thaketa, Thingangune, Meikhtila, Kunchangone, Dala, Ayelar, Yangon ve Arakan bölgelerinde yaşayan Müslümanları yalnız bırakmıyor. Hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya devam eden İHH ekiplerinin çalışmaları tamamlandığında Ramazan boyunca yardımlardan 100 bini aşkın Müslüman istifade etmiş olacak. Ramazan sonunda İHH, Myanmar’ın 10 ayrı bölgesinde yaşayan 71 bin 125 kişiye gıda paketi ulaştırmış ve 12 bin 200 aileye de iftar vermiş olacak.

 ic2.jpg

Yardımlar, özellikle iç göçün yaşandığı Sittwe ve geçen yılki katliamların merkezindeki Maungdaw ve Buthidaung bölgesinde yaşayan Müslümanlara ulaştırılacak.

ic3.jpg

Yardım ulaştırmak için

Myanmar içinde yaşayan son Müslümanlara yardımlarını ulaştırmak isteyen hayırseverler, İHH’nın banka hesaplarına MYANMAR şartıyla bağışta bulunabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024