İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arakan’da katliamdan kaçış devam ediyor
Myanmar’ın Arakan bölgesinde Müslümanlara yönelik baskılar devam ediyor. Müslümanlar, Arakan–Bangladeş arasında bulunan Naf Nehri’ni geçerek Bangladeş’e sığınmaya çalışıyor. Günde ortalama 100 kişi
Arakan, GüneyAsya 31.07.2012

Haziran ayında Myanmar’ın Arakan bölgesinde başlayan şiddet olayları hâlen devam ediyor. Şehir merkezlerinde Müslümanlara yönelik saldırılar yavaşlarken kırsal bölgelerde saldırılar sürüyor. Ramazan ayının gelmesi ile birlikte özellikle Müslüman din adamlarına, âlimlerine yönelik işkence ve baskılar daha da artmış durumda.

Myanmar devletinin uluslararası gözlemcilere, insani yardım kuruluşlarına ve basın mensuplarına açmadığı bölgede neler olup bittiği ise sadece bölgeden kaçan insanlardan öğrenilebiliyor.

Arakan’da Müslümanların cep telefonu kullanmasına izin verilmediği için bölgeye dair fotoğraf ve haberler kamuoyuna tam anlamıyla yansıyamıyor.

Naf Nehri’nde ölüm yolculuğu

Arakan’da yaşanan baskılardan kaçan halk Naf Nehri'ni geçerek Bangladeş'e sığınmaya çalışıyor. Sadece gece yapılabilen nehir yolculuğunda günde ortalama 100 kişi sınırı geçerek Bangladeş'e ulaşıyor. Ancak pek çok Arakanlı Müslüman bu zorlu yolculukta hayatını kaybediyor.

Muson yağmurları aralıksız yağıyor

Naf Nehri’ni aşarak Bangladeş’deki mülteci kamplarına ulaşmayı başarabilenleri ise çok zorlu bir hayat bekliyor. Her türlü yokluğun, yoksunluğun yaşandığı kamplarda şu günlerde başlayan Muson yağmurları mülteciler için yaşamı iyice zorlaştırıyor. Barınma, sağlık ve gıda konularında ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

[video-254]

Temiz içme suyu sıkıntısı

14 yıldır bölgede çalışmalar yürüten İHH, olayların başlamasının hemen akabinde bölgeye acil yardım ekiplerini göndererek kamplarda ve sınır bölgesinde yardım organizasyonları başlattı. Kamplarda 240 ton pirinç dağıtan İHH ekipleri kayıklarla sınırı geçen Arakan Müslümanlarına da kamplara ulaşmalarında yardımcı oluyor, acil ihtiyaçlarını karşılıyor. Kamplarda devamlı ihtiyaç taramaları yapan İHH ekipleri mültecilere yönelik yardımlarını aralıksız sürdürüyor. Bölgede başlayan Muson yağmurları ise hiçbir altyapısı olmayan kampları âdeta çamur deryasına dönüştürmüş durumda. Bu durum bölgede ciddi sağlık sorunlarına neden oluyor. Temiz içme suyu sıkıntısının yaşandığı kamplarda su kuyusu açmak için projeler başlatan vakfımız önceki yıllarda da kamp sakinlerinin ihtiyaçlarını karşılayabilmek için su kuyuları açmıştı.

Arakanlı Müslümanlara yardım etmek isteyen bağışçılarımız, hayırseverlerimiz ARAKAN yazıp 3072’ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirler. Ayrıca Arakan Acil Yardım çalışmaları hakkında detaylı bilgi için www.ihh.org.tr ve 0212 631 21 21 telefon numaralarından İHH’ya ulaşarak bilgi alabilirsiniz. 

Bölge hakkında her türlü soruya cevap bulabileceğiniz İHH Arakan Raporu için tıklayınız

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 67 ülkede faaliyet gösterdi. Vakıf, yapılan faaliyetlerde 3 milyon 99 bin 227 kişiye ulaştı.
Ramazan
01.04.2025
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar'da meydana gelen ve komşu ülke Tayland’ı da etkileyen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremin ardından acil yardım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında vakıf tarafından Tayland’da 800 kişiye sıcak yemek dağıtılırken, Myanmar’da da depremden etkilenenlere su ve kuru gıda desteği verildi.
30.03.2025
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Gazze’de ameliyat desteği projesini uygulayan İHH, şu ana kadar 357 ameliyat gerçekleştirdi. Proje kapsamında, ameliyat imkânı bulamayan ve acil tedavi bekleyen binlerce Gazzelinin ameliyat edilmesi hedefleniyor. Projenin uygulandığı hastanede görev yapan gönüllü doktorlardan Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze’nin çok ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “İHH’nın büyük çadır kentler kurduğunu, klinik kurduğunu ve hastanelere çok büyük desteğini bizzat gördüm” dedi.
14.03.2025