İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arakanlı mültecilere acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesindeki Arakan mülteci kampında yaşanan ve bin 200 evin kullanılamaz hale geldiği yangın sonrası acil yardım çalışmaları başlattı.
Arakan 14.01.2022

9 Ocak’ta Bangladeş’in Cox’s Bazar bölgesinde bulunan 16 No’lu Arakan mülteci kampında çıkan yangında bin 200 bambu barınak yandı. Yangın nedeniyle, binlerce kişi evlerini kaybetti, yüzlerce kişi ise hafif şekilde yaralandı. Bölgede yaşayan çok sayıda insan farklı noktalara tahliye edildi.

ihhdan-arakanli-multecilere-acil-yardim7.jpg

Yardım çalışmalarına başlandı

Zor şartlar altında yaşamlarına devam eden Arakanlı Müslüman mülteciler yardım bekliyor. Bölgede acil olarak; barınma alanlarına, gıda, kıyafet ve hijyen paketlerine ihtiyaç duyuluyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı, yangın sonrası Arakanlı Müslüman mültecilere yönelik acil yardım çalışmalarına başladı. Bu kapsamda, 105 kişiye sağlık taraması yapıldı, acil olarak tedavi edilmesi gereken bölge sakinlerine tedavi hizmeti sunuldu. Ayrıca, 488 aileye battaniye, hasır ve kıyafet yardımında bulunuldu.

ihhdan-arakanli-multecilere-acil-yardim9.jpg

Destek vermek için

İHH aracılığıyla yangından etkilenen Arakanlı mültecilere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, ARAKAN yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL yardımda bulunabilir. Daha yüksek tutarlarda destek olmak isteyen bağışçılar ise, İHH’nın banka hesapları üzerinden açıklama kısmına 14251 yazarak destek olabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024