İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arankanlılara yardımlar devam ediyor
Arakan’daki zulümden kaçarak Bangladeş’e göçen Arakanlı Müslümanlara İHH’nın yardımları sürüyor. Son yardımlar AK Parti Milletvekili Hatice Dudu Özkal, Oyuncu Sinan Albayrak ve beraberindeki heyet tarafından gerçekleştirildi.
Arakan, Bangladeş 15.03.2018

Myanmar’da Müslümanlara yönelik saldırılar nedeniyle göç etmek zorunda kalan Arakanlılar, Bangladeş sınırındaki kamplarda yaşam mücadelesi veriyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise krizin ilk gününden itibaren Arakanlıları yalnız bırakmayarak insani yardım malzemesi ulaştırmaya devam ediyor. Bu kapsamda son yardımlar AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Dudu Özkal ve Oyuncu Sinan Albayrak tarafından gerçekleştirildi.

İHH Kurumsal İlişkiler Koordinatörü Ankara Temsilcisi Mukadder Tanok Kırbaş ve Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Uğur Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu heyet, Cox's Bazar’daki kamplarda yaşayan 500 aileye kumanya dağıttı. Kampta ayrıca 500 adet temizlik kiti dağıtıldı.

arankanlilara-yardimlar-devam-ediyor-1.jpeg

Bölgedeki mülteci çocuklarla da vakit geçiren heyet, çocukların düzenlemiş olduğu etkinlikleri izledi. Yapılan yardımların ardından memnuniyetlerini dile getiren Arakanlı aileler de ziyarete gelenlere kaldıkları ve İHH tarafından bambudan yapılan evlerini gezdirdi. 

arankanlilara-yardimlar-devam-ediyor-2.jpeg

Heyet daha sonra Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan Sahra Hastanesi’ne giderek tedavi gören hastaları ziyaret etti ve sağlık hizmetleri ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

arankanlilara-yardimlar-devam-ediyor-4.jpeg

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Vakıf tarafından, Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.
28.09.2024
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı.
20.09.2024
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Suriye Sınır Ötesi İnsani Yardım Fonu (SCHF) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Suriye'nin Afrin ilçesindeki Racu bölgesinde yaşayan bin 150 aileye 9 ay boyunca toplamda 371 bin 475 dolar nakdi yardım ve 3 bin 450 adet gıda kolisi dağıtıldı.
17.09.2024