İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arnavutluk’taki afetzedelere yardım
Balkanları etkisi altına alan şiddetli yağışlar, Arnavutluk’ta sel felaketine sebep oldu. Son yüzyılın en şiddetli sel felaketiyle mücadele eden Arnavutluk’ta 6 bölge selden etkilenirken, 3 bölge afet
Arnavutluk, Balkanlar 06.12.2010

Arnavutluk’ta yaşanan sel felaketi en fazla İşkodra şehrini etkiledi. İşkodra’da 13 bin 950 hektar arazi sular altında kalırken 4 bin 597 evin içine bir metreden fazla su girdi. Ayrıca 2 bin 561 ev tamamen sular altında kaldı. Yaşanan sel felaketinin ardından yaklaşık 15 bin insan sel bölgesinden tahliye edildi. Son yüzyılın en şiddetli yağışlarını yaşayan Arnavutluk’ta Dures, Fuş Kuruja, Korça ve Bulgize bölgelerinde de binlerce aile sel sularından etkilenirken, binlerce hektar arazi sular altında kaldı.

Arnavutluk’ta yaşanan sel felaketinin ardından bölgeye ulaşan ilk yardım kuruluşu olan İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, selin en fazla etkilediği İşkodra bölgesinde kurulan kriz merkezini ziyaret etti. Burada İşkodra valisi Macit Cungu ile görüşen İHH ekipleri, validen gerekli bilgileri aldılar. Yapılan görüşmenin ardından İHH ekipleri, Arnavutlukta bulunan partner kuruluşumuz ALSAR Vakfı aracılığıyla başkent Tiran’da 10 ton kumanya ve temiz içme suyu hazırladılar.

Hazırlanan malzemeler sel bölgelerinde 1000 aileye dağıtıldı.

Ekipler, yardım çalışmalarına devam ediyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025