İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Arnavutluk'taki yetimlerin yüzü İHH ile güldü
İHH İnsani Yardım Vakfı, Arnavutluk'taki 2 bin 500 yetime maddi yardımda bulundu.
Arnavutluk 08.04.2015

İHH İnsani Yardım Vakfı, Arnavutluk'taki 2 bin 500 yetime maddi yardımda bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Arnavutluk'ta faaliyet gösteren ALSAR Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Yetimlere Sosyal Yardım, Toplumun Geleceği İçin Değerli Bir Katkı" isimli programa Tiran Valisi Sadi Vorpsi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Tiran Koordinatörü Prof. Dr. Birol Çetin, Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Müşaviri Sinan Cem Baş, İHH ve ALSAR Derneği yetkilileri, yetim çocukları ve yakınları katıldı.

Milli marşların okunması ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, yetim çocukların eğlenmesi için bir dizi etkinlik düzenlendi.

İHH İnsani Yardım Vakfı Yetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Murat Yılmaz burada yaptığı konuşmada, İHH olarak 41 ülkede, 427 projeyle 180 bin yetime yardımda bulunduklarını ifade ederek, Balkan ülkelerindeki yetim çocuklara yönelik birçok projeye imza attıklarını vurguladı.

ALSAR Derneği Başkanı Mehdi Gurra da 2008 yılında sadece 35 yetime maddi yardımda bulunabildiklerini ancak bugün, İHH ve diğer ülkelerdeki partner kuruluşlar sayesinde bu sayının 2 bin 500'e ulaştığını söyledi.

TİKA Tiran Koordinatörü Çetin ise TİKA'nın yetimlere hassas davrandığına dikkati çekerek, bu kapsamda Arnavutluk'taki yetimlere yardımda bulunmak amacıyla ALSAR Derneği ile işbirliği içinde olduklarını belirtti.

Arnavutluk'ta 2 bin 500 yetime maddi yardımda bulunduklarını belirten Yılmaz, bunun yanı sıra farklı destekler de sağladıklarını sözlerine ekledi.

Yardım çekleri, program sonunda İHH ve ALSAR Derneği yetkililerince yetimlere dağıtıldı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
İHH’dan 2025’te on binlerce Gazzeli’ye destek
Uzun yıllardır Gazze’de insani yardım çalışmalarında bulunan ve 7 Ekim 2023’ten itibaren çalışmalarını daha da yoğunlaştıran İHH, 2025 yılında da faaliyetleriyle on binlerce Gazzeli’ye destek oldu. Vakıf, yıl içerisinde Gazze’de 28 milyon 724 bin porsiyon sıcak yemek, 143 milyon 592 bin ekmek ve kurban etlerinden hazırlanan 861 bin konservenin dağıtımı başta olmak üzere birçok yardım çalışmasında bulundu. Ayrıca, İHH tarafından şu an Gazze’de günlük olarak 13 mutfakta 180 bin porsiyon sıcak yemek dağıtılıyor.
14.01.2026
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH Ukraynalı savaş mağdurlarına gönderdiği 4 tırlık yardımın dağıtımına başladı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Ukrayna’daki savaş mağduru ihtiyaç sahiplerine gönderdiği 4 tırlık yardım malzemesinin dağıtımlarına başladı. Dağıtımlar; Kiev, Çayki, Tarasiyevka, Belaya Serkiv ve Lviv bölgelerinde yapılacak.
Ukrayna
08.01.2026
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH savaş mağduru Ukraynalılara 4 tır yardım gönderiyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Rusya-Ukrayna Savaşı'ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine 4 tırlık yardım malzemesi gönderiyor. Yardım tırları, İHH’nın Tuzla’da bulunan Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden yola çıktı.
Ukrayna
26.12.2025