İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gücümüzün yettiği yere kadar…
Filistin’e yardım filosuna katılım için hazırlanan formda yer alan “Bu kampanyaya ne kadar destek verebilirsiniz?” sorusunu “Gücümüzün yettiği yere kadar” yazarak cevaplamıştı. Yardımcı olabileceği al
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 30.06.2010

1956 yılında Adana’da doğdu. 1979 yılında Çukobirlik’te memur olarak işe başlayan Cetin Topçuoğlu 1998 yılında emekli oldu. İki yıl Adana Demir Spor’da amatör olarak futbol oynadı. 1973 yılında tekvandoya başlayan Topçuoğlu birçok defa dünya şampiyonu oldu ve ödül aldı. 1992 ve 1998 yıllarında yılın hakemi seçildi. İHH ve Adana İnsani Yardım Derneği’nde gönüllü olarak çalıştı. İnsani yardım çalışmalarına aktif bir şekilde katılan Topçuoğlu, her daim mağdurun ve mazlumun yanında yer aldı. Adana İnsani Yardım Derneği’nde eğitim, kültür ve gençlik komisyonunda gençlere yönelik yapılan tüm çalışmalarda eşi Çiğdem Topçuoğlu ile birlikte çalıştı. 

Disiplini, kararlılığı ve aldığı görevi en iyi şekilde yerine getirme isteği onu tanımlayan özellikler arasında idi. Filistin için yapılan tüm etkinliklerde aktif olarak ön planda çalıştı.

Filistin’e yardım filosuna katılım için hazırlanan formda yer alan “Bu kampanyaya ne kadar destek verebilirsiniz?” sorusunu “Gücümüzün yettiği yere kadar” yazarak cevaplamıştı. Yardımcı olabileceği alanları, “eğitmen, ilkyardım, spor, organizasyon” olarak sıralamış, filoya neden katılmak istediği sorusuna ise “Topal karınca misali safımızın belli olması için” diyerek yanıtlamıştı.

Ağabeyi Cumali Topçuoğlu cenaze töreninde yaptığı konuşmada duygularını şu sözlerle dile getirdi: “Buralara kadar zahmet edip bizi yalnız bırakmadınız. Düğünümüze, saadetimize, mutluluğumuza hoş geldiniz; zahmetlerinizi esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum. Evimizi şehit evi kılan, ailemizi şehit ailesi kılan Çetin ağabeyimi rahmetle anıyoruz. Çetin ağabeyimin açtığı yoldan nice insanların gideceğini ümit ediyorum. Onların açtığı bu kapı umarım Adana halkına, Türk halkına da nasip olur.”

2009 yılında düzenlenen “Filistin’e Yol Açık” konvoyunda da yer alan Çetin Topçuoğlu, buradan dönüşte bir toplantıda çekilen görüntülerde “Ben ilk gidenler arasında olmadığım için çok üzülüyorum. Ama önümüze bir kısmet geldi. Allah bize yardım etti. Cihangir ağabeyimle Gazze’ye gitmeyi çok istiyorduk. Allah nasip eyledi. Eşimle birlikte tekrar Gazze’ye gitmek istiyoruz. Biz bu yola baş koyduk. Sonunda ölüm de olsa hazırız arkadaşlar.” diyerek filoya katıldı.

Çetin Topçuoğlu, “Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım” filosuna eşi Çiğdem Hanım ile katıldı. Dostlarıyla vedalaşırken son sözleri şöyle oldu, “Tekvandoda dünya şampiyonu olduk, şimdi sıra ahiret şampiyonluğunda inşallah.”

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024