İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Aşevine yapılan saldırıyla ilgili açıklama
İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Ramazan sofrası kurmak için yola çıkan gezici aşevimizin, Artvin'in Hopa ilçesinde, marjinal gruplar tarafından saldırıya uğraması ve çıkan kavgada havaya 5 el ateş açan kişinin İHH ekibinden olduğu şeklindeki haberlerle ilgili bir açıklama yapma gereği hissedilmiştir.
15.07.2014

Bilindiği üzere vakfımız her yıl gezici aşevi TIR’ıyla Türkiye’nin birçok ilinde iftar organizasyonları düzenlemektedir. Bu yıl da 26 şehri dolaşacak vakfımızın gezici aşevi TIR’ının 14'üncü durağı Artvin'in Hopa ilçesi olmuştur.

Öğle saatlerinde Hopa’ya gelen aşevi TIR'ı, burada iftar organizasyonu için hazırlık yaparken karşıt görüşlü yaklaşık 50 kişilik bir grup, TIR'ın çevresinde toplanarak İHH ekibinden ilçeyi terk etmelerini istemiş, sözlü tartışma kavgaya dönüşünce grup taş ve sopalarla İHH ekibine ve TIR'a saldırmıştır.

Çıkan kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale ederken, kimliği belirsiz bir kişi tarafından havaya 5 el ateş edilmiş, bir haber ajansı bu kişinin İHH ekibinden olduğunu iddia etmiştir. Ancak daha sonra ateş açan kişinin İHH ekibinden olmadığı Kemalpaşa Beldesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hüsnü Yılmaz olduğu ortaya çıkmıştır. Haberi servis eden ajans daha sonra düzeltme yayınlasa da bazı yayın organları ateş açan kişinin “İHH ekibi”nden ya da “İHH personeli” şeklinde vermeyi sürdürmüştür. İHH olarak çıkan olaylarda İHH’yı töhmet altında bırakan bu tür haberleri yayınlayanlar hakkında hukuki süreç başlatılacaktır.

Ayrıca İHH TIR'ı gerginliğin daha fazla büyümemesi için ilçeyi terk ederken çıkan olaylarda aralarında polislerin de olduğu 9 kişinin yaralandığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Bu vahim olayda saldırıya uğrayan kardeşlerimize Allah’tan şifa diliyor, İhtiyaç sahipleri için düzenlediğimiz iftar organizasyonuna yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024