İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Asya konvoyu Türkiye’den ayrıldı
Asya Konvoyu, Diyarbakır ve Gaziantep programının ardından Türkiye’den ayrılarak Suriye’ye geçti. Konvoy Öncüpınar sınır kapısında dualarla uğurlandı. Aktivistleri uğurlama törenine binlerce vatandaş
Filistin, Türkiye 20.12.2010

Yolunuz açık olsun

Konvoyda 22 farklı ülkeden 155 aktivist bulunuyor. Konvoyda bulunan insani yardım gönüllüleri için Van, Tatvan, Batman, Diyarbakır ve Gaziantep’te çeşitli programlar düzenlendi. Konvoy Türkiye’de kaldığı süre içerisinde büyük bir ilgi gördü.

Yabancı misafirler, Türkiye’den gördükleri ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirirken Suriye ve Mısır’da da aynı ilgiyi görmeyi temenni ettiklerini dile getirdiler.

15 gündür yollarda olan aktivistler, Suriye ve Mısır üzerinden Gazze’ye girecekler. Eğer herhangi bir engelleme olmazsa İsrail saldırılarının yıl dönümü olan 27 Aralık 2010 tarihinde Gazze’de olacaklar. Böylelikle Filistin konusunda Asya ülkeleri ve halkları nezdinde de büyük bir kamuoyu oluşacak. Aktivistler, bu eylemleriyle Filistin halkıyla Asya halkları arasında kardeşlik köprülerini kurmayı hedefliyor.

Konvoya ev sahipliğini yapan vakfımız günlerdir yollarda olan konvoy ekibini ağırlamak için özel bir çaba gösterdi. Gerek konvoyun ağırlanmasında, gerekse ilgili programların düzenlenmesinde büyük bir hassasiyet gösterildi. Bu konuda hayırsever halkımız da konvoya olan ilgisini eksik etmedi.

Konvoyu Suriye’ye uğurlama töreninde konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, Kilis’in, Hindistan’dan yola çıkan aktivistlerin Türkiye’deki son durağı olduğunu belirterek, “Kardeşlerimizi Öncüpınar Sınır Kapısı’nda Suriyeli kardeşlerimize teslim edeceğiz. Konvoya Mısır’a kadar bu kardeşlerimiz eşlik edecek. İnşallah Mısır bu kez geçmişteki uygulamalarını tekrarlamaz ve kardeşlerimizin Mısır’a girmesine izin verir” dedi.

Oruç, temennilerinin Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılması olduğunu, ambargo kalktığında Filistin konvoylarının da biteceğini belirtti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024