İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Asya konvoyu yola çıktı
Gazze için yeni bir konvoy daha yola çıktı. Hindistan’dan yola çıkan konvoy Pakistan, İran, Türkiye, Suriye ve Mısır üzerinden Gazze’ye ulaşacak. Aktivistler diğer konvoyların aksine yolculuklarını öz
Filistin, Hindistan, Türkiye 07.12.2010

Gazze’de yaşanan ambargoyu delmek için dünyanın çeşitli yerlerinden konvoylar yola çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Avrupa’dan yola çıkan kara konvoyunun ardından yeni bir konvoy da Hindistan’dan yola çıktı. Diğer konvoyların aksine Asya’dan yola çıkan aktivistler özel araçları ile değil ziyaret ettikleri ülkelerdeki otobüslerle yolculuklarını tamamlayacaklar.

2 Aralık 2010 tarihinde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den hareket eden harekette 22 ülkeden yaklaşık 150 aktivist bulunuyor.

‘Asya’dan Filistin’e Dayanışma Konvoyu’ olarak adlandırılan konvoyda bulunan insani yardım gönüllüleri Pakistan, İran, Türkiye, Suriye ve Mısır üzerinden Gazze’ye ulaşmaya çalışacaklar. Farklı din, dil ve ırktan vicdan sahibi insanların meydana getirdiği konvoyun Türkiye’de ev sahipliğini İHH İnsani Yardım Vakfı yapacak. İHH tarafından Türkiye’de konvoyun uğrayacağı illerde çeşitli programlar düzenlenecek.  

Aktivistlerin 17 Aralık 2010 tarihinde Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. Türkiye’de İHH’nın ev sahipliği yapacağı aktivistler için 19 Aralık tarihinde Diyarbakır’da büyük bir program düzenlenmesi planlanılıyor.

Diyarbakır’daki programın ardından konvoy, Suriye’ye geçiş yapacak. Aktivistler eğer herhangi bir engellenmeyle karşılaşmazlarsa İsrail’in saldırılarının yıldönümü olan 27 Aralık 2010 tarihinde Gazze’de olacaklar.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH’dan 4 ailenin evine tadilat desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, Siirt’te ihtiyaç sahibi 3, Eskişehir’de ise 1 ailenin evinde tadilat çalışması yaptı. Yenilenen evler, ailelere teslim edildi.
04.07.2025
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025