İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Avrupalı parlamenterler Estelle ile Gazze yolunda
Avrupalı müzisyenler, gazeteciler, akademisyenler ve milletvekilleri Estelle'de...
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Türkiye 17.10.2012

Mavi Marmara ruhunu bir kez daha dünyaya hatırlatan Estelle’in güvertesinde Avrupalı müzisyenler, gazeteciler, akademisyenler ve milletvekilleri bulunuyor.

Gazze yolculuğuna devam eden Estelle’in yolcuları arasına bazı Avrupa ülkelerinden milletvekilleri de katıldı. Yunanistan’dan Vangelis Diamandopoulos, Norveç’ten Aksel Hagen, İspanya’dan Ricardo Sixto Iglesias, İsveç’den Sven Britton gibi parlamenterlerin yanı sıra Kanada’dan emekli parlamento üyesi Jim Manly’nin katıldığı İsveç gemisi Estelle haftasonuna kadar Gazze’ye varmayı planlıyor.

[video-262]

Çoğunluğu Kanada, Finlandiya, Yunanistan, İtalya, Norveç, İspanya ve İsveç gibi batı ülkelerinden katılan 20 kişilik aktivist grubun arasında bir İsrail vatandaşı da bulunuyor.

[video-272]

Ambargo altında yaşayan Gazzeliler özellikle de Gazzeli çocuklar için çeşitli yardım malzemeleri taşıyan Estelle gemisi Freedom Filotilla Koalisyonu adına barış destekçisi aktivistler tarafından Filistin halkıyla dayanışma misyonuyla organize edilerek 20 Haziran tarihinde İsveç’ten yola çıkmıştı.

[video-264]

Aktivist grup kendi internet sitelerinde yayınladıkları basın açıklamasında geminin defalarca kontrolden geçtiğinin ve taşıdıkları kargonun binlerce ziyaretçi tarafından bizzat görüldüğünün altını çizdi.

İsrail’den tehdit!

Estelle gemisi aktivistlerinin Cuma günü kendi internet sitelerinde yaptıkları açıklamaya göre İsrail’den gemiye Gazze’ye yaklaşması konusunda ilk uyarı yapıldı. Finlandiya hükümeti dış işleri bakanlığı aracılığıyla ulaştırılan tehdit gibi uyarıya göre İsrail, eğer gemi Gazze ablukasını kırmaya çalışırsa güç kullanarak gemiye müdahale edeceğini ve bu durumun gemideki insanların can güvenliğini tehlikeye atacağını bildirdi.

Gemi aktivistleri tarafından yapılan açıklamada Estelle gemisinin sadece insan hakları adına yola çıktığı ve uluslararası bir sivil toplum hareketi olduğu bir kez daha ifade edilerek İsrail devletine bu barışçıl gemiye karşı güç kullanmaması çağrısı yapıldı.

[video-269] 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Haseke’de 1000 aileye insani yardım
İHH’dan Haseke’de 1000 aileye insani yardım
İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin güneydoğusundaki Haseke ilinde 1000 aileye yardım ulaştırdı.
09.04.2026
İstanbul’da işgal ve zulme karşı yüzlerce araçlık konvoy
İstanbul’da işgal ve zulme karşı yüzlerce araçlık konvoy
İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, İsrail ve ABD’nin bölgede gerçekleştirdiği saldırılara tepki göstermek amacıyla yüzlerce aracın katılımıyla bir araç konvoyu düzenlendi.
İstanbul
08.04.2026
Türkiye'den İran'a 5 tır insani yardım
Türkiye'den İran'a 5 tır insani yardım
İsrail ve ABD saldırılarının hedefindeki İran için harekete geçen İHH İnsani Yardım Vakfı, İstanbul ve Mersin’den toplam 4 tırlık yardım malzemesini bölgeye uğurladı. Ayrıca, önümüzdeki günlerde ilaç ve medikal malzeme yüklü bir tırın daha gönderilmesi planlanıyor.
İstanbul, Mersin
06.04.2026