İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Azerbaycanlı Muhammed yıllar sonra ülkesine kavuştu
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan yetimhanesinde kalan Muhammed Abbaszade (15) İHH’nın İnsani Diplomasi çalışmaları sayesinde akrabalarına kavuşturulmak üzere Göç İdaresi ve Azeri yetkililere teslim edildi.
Azerbaycan, Suriye 30.11.2022

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Azerbaycan Dış İşleri Bakanlığı tarafından yürütülen çalışma sonucu Muhammed, Azerbaycan’daki akrabalarına ulaştırıldı.

2015 Yılında ailesi ile Suriye’ye gelen Muhammed, burada ailesini bir saldırıda kaybetti. Yıllarca farklı çadır kentlerde yaşadı. Daha sonra yetimhanede kalmaya başladı.

img_4349.jpg

Azeri yetkililere teslim edildi

Akrabalarına kavuşması için İHH yetkilileri tarafından yetimhaneden alınarak sınıra götürülen Muhammed, Göç İdaresi Müdürlüğü’nce yapılan işlemler sonunda Azeri yetkililere teslim edildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı İnsani Diplomasi Birimi’nden Taner Altun ise konuyla alakalı şunları söyledi:

“Muhammed, ailesini savaşta kaybeden bir kardeşimiz, kendisi yetimhanemizde misafirimizdi. O sırada İnsani Diplomasi birimi olarak akrabalarına ulaştık. Daha sonra tahliyesi için resmi işlemleri başlattık. Bugün ise Karkamış sınır kapısından Muhammed kardeşimizi ülkesine dönmesi için uğurladık. Bu tahliyede emeği geçen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan Dış İşleri Bakanlığı ve Türkiye Göç İdaresi başta olmak üzere emeği geçen tüm yerel STK’lara teşekkür ederiz."

img_4384.jpg

‘Doktor olmak istiyorum’

Büyüyünce doktor olmak istediğini söyleyen Muhammed ise şöyle konuştu: “Yardıma muhtaç insanlara yardım etmek istiyorum. Hastalanan insanlara faydalı olmak istiyorum. Arkadaşlarımdan ayrıldığım için üzgünüm ama akrabalarıma kavuşacağım için de mutluyum. Her iki duyguyu bir arada yaşıyorum. Akrabalarımı çok özledim, ayrıca nenemin dolma yemeğini çok özledim.”

img_4331.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023