İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bahattin Yıldız Belgeseli
Tüm çabası daha huzurlu bir dünya olan “Yeryüzünü Kuşatan Yürek” Bahattin Yıldız’ın örnek hayatı Ülke Tv’de…
24.03.2011

Afganistan yollarında şehid olan isimsiz kahramanlardan biri O, fedakarlığın, alçak gönüllülüğün timsali; Bahattin Yıldız’ın örnek hayatı Ülke TV tarafından hazırlanan özel bir belgeselle ekrana taşınıyor…

İHH’nın Yetim Projesi için gittiği Afganistan’da uçak kazasında hayatını kaybeden Bahattin Yıldız’ın güzel örneklerle dolu hayatını ve ibret veren ölümünü de kapsayan çok özel bir belgesel Ülke TV’de. Yapım ve yönetimini usta belgeselci Mustafa Yürekli’nin üstlendiği Bahattin Yıldız belgeseli 29 Mart 2011, Salı akşamı Ülke TV’de…

Tüm gayreti daha adaletli, daha huzurlu ve daha yaşanır bir dünya tesis etmek olan Bahattin Yıldız, 1956 Sivas doğumlu. 1975 yılında İzmir İmam Hatip lisesinden mezun oldu. 1975-1980 yılları arasında okuduğu Erzurum Atatürk Üniversitesi İşletme Fakültesini 1987 yılında Afganistan dönüşünde 2. öğrencilik döneminde bitirdi. Yazıları Mavera, Güldeste, Gurbet dergilerinde ve Milli Gazete ve Yeni Devir Gazetesi’nde yayınlandı. İmza Dergisi ve Müslüman Genç Dergisi’nde çeşitli mahlaslarla birçok yazısı yayınlandı. Savaşan Afganistan, Cihat Günlüğü, Kar Çiçeği, Karda Ayak İzleri, Güllerin Vedası isimli kitapları yayınlandı. Üçü kız ikisi erkek beş çocuğu ve bir torunu var.

Dur durak bilmeden 54 yıllık ömrünü adeta 100 yıllık bir ömür gibi yaşadı. Geceleri uyumak yerine yollarda geçirerek ne zaman ihtiyaç duyulsa orada hazır olmayı kendine görev edinen bir hayat yaşadı. Afganistan’da bulunduğu 1981 yılında Ruslara karşı girişilen en şiddetli çarpışmalarda Gazi’lik şerefine ulaştı. Yaşamı ve sözleriyle zorlukları değil zorlukların nasıl aşılacağını anlatırdı. İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yurt içi yurt dışı yardım organizasyonlarında gönüllü olarak hizmet etti. Kurban organizasyonlarında Balkanlar bölgesinde defalarca görev yaptı. Keşmir depremi sonrasında bölgeye ilk ulaşanlardan biri oldu. Bir ayağını İzmir’e sabitleyip diğer ayağıyla adeta bütün bir dünyayı dolaştı. İzmir’e her yolu düşene ev sahibi oldu. Mütevazı hayatının yanı sıra engin kültürel birikimi ve entelektüel seviyesiyle her tanıştığı kişinin hayranlıkla baktığı birisiydi. Ticari bir kaygı için değil, seyahat etmek, gezmek, tatil yapmak için değil, tamamen Allah rızası için çıktığı bir yolculukta, yetimlere yönelik bir çalışmada bu dünyadan ayrıldı.

Yeryüzünü Kuşatan Yürek Bahattin Yıldız son çalışması olan “Yetim Projesi” çerçevesinde bir yetimhane inşası için arsa almak üzere gittiği Afganistan’ın Kunduz bölgesinden Kabil’e dönerken uçak kazasında vefat etti. Mustafa Yürekli’nin hazırladığı Bahattin Yıldız belgeseli Salı 21:00’de Ülke TV’de.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024