İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bakan Faruk Çelik, gezici aşevimizde
Ramazan’da 25 farklı ilde iftar yemeği veren gezici aşevimizin Bursa’daki programına Devlet Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Tıra çıkan Çelik, vatandaşa servis yaptı.
Türkiye 08.09.2010

İftar etkinliğine Bakan Çelik'in yanı sıra Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak, İHH Genel Başkan Vekili Hüseyin Oruç, Bursa İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan,  Mazlum-Der Bursa Şubesi Başkanı Şakir Çalışkan, Memur-Sen Bursa İl Temsilcisi Numan Şeker, İHH gönüllüleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İHH Gezici Aşevi TIR’ı vatandaşa pirinç pilavı, kavurma ve ayran dağıttı. İftar için çadıra gelen vatandaşlar, mutfağa dönüştürülmüş TIR önünde sıraya girdi. Servis masasının arkasına geçip, vatandaşlara yemek dağıtan Devlet Bakanı Faruk Çelik’ten yemeğini alan vatandaşlar akşam ezanının okunması ile birlikte iftarlarını açtı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Bursa İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, "Türkiye içinde başlattığımız Gezici Aşevi TIR’ı ile birçok yerde ve birçok ihtiyacı olan vatandaşa iftarlar veriyoruz. Bu anlamda ramazan iftarlarının bizim için ayrı bir önemi var. Ramazan ayı birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay. Bu ay ile beraber düzenlenen iftar yemeklerinde zengin fakir ayırt etmeksizin toplumun her kesimindeki insanlar bir araya geliyor. İşte biz de İHH olarak gücümüz yettiğince bu güzellikleri yaşatmaya çalışıyoruz. Bu vesileyle İHH çalışmalarımızı devam ettireceğiz" diye konuştu.

Pakistan'da yaşanan sel felaketine de değinen Kaptan, sel bölgesinde hala sıkıntıların devam ettiğine dikkat çekti. Kaptan, herkesin en küçük yardımının bile oradaki yardıma muhtaç bir insanın acılarını hafifleteceğini vurguladı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024