İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Balıkesir’de katarakt çalışmaları anlatıldı
İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Balıkesir’de İHH’nın katarakt çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
19.01.2015

Balıkesir İnsani Yardım Derneği (BİYAR) tarafından düzenlenen toplantıda Atalay konuşmasına katarak hastalığının sebeplerine değinerek başladı.

Kataraktın yetersiz ve sağlıksız beslenme, temiz su ve hijyen sorunları, sürekli güneşe maruz kalınması sonucundaki UV ışınları ve en önemlisi de doktorların azlığından kaynaklandığını anlatan Atalay, şöyle devam etti:

“Afrika’da ortalama 1.5 milyon insana bir göz doktoru düşmektedir. Katarak bazen yeni doğan çocuklarda görünen vakâdır. Tedavi edilmediğinde körlüğe neden oluyor. Birçok insan 15 dakikalık basit bir ameliyatı olamadığı için hayatını karanlıkta sürdürüyor. Sıcak hava, beslenme koşulları ve tedavi imkanlarının yetersizliği kataraktın körlüğe dönüşmesine neden olmaktadır.”

İHH’nın katarakt çalışmaları
İHH’nın sürüdürdüğü katarak kampanyasının bir yandan gözlere ışık olurken diğer yandan göz kliniklerinin inşası ve bu vesileyle göz doktorlarının yetişmesini sağladığını kaydeden Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sudan ve Nijer’de açılan göz hastaneleri ve göz klinikleri yüz binlerce insanın umudu halindedir. ‘Siz Görürseniz Onlarda Görecek’ ve Afrika katarak kampanyası için sadece 200 TL bağış yaparak, dünyanın diğer ucunda adını, adresini bilmediğiniz bir insanın sadece gözünü değil, karanlık dünyasını da aydınlatmış oluyorsunuz.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Suriye’de 70 bin kişiye iftar
Ramazan ayının ilk 20 gününde Suriye’de 70 bin kişiye iftar yemeği ikram ettik.
23.03.2025
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH’dan Türkiye’de binlerce kişiye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kış yardımları kapsamında Türkiye’nin pek çok şehrinde insani yardım çalışmalarında bulundu. Çalışmalar kapsamında, 1000 aileye hane başına 2 bin TL’lik ısınma desteği verilirken, ihtiyaç sahibi 2 bin 567 çocuğa da bot ve mont dağıtımı yapıldı.
21.03.2025
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil Aşevimiz Suriye'de
Mobil aşevimizi Suriye’nin Humus şehrindeki Halid bin Velid Camii avlusunda konuşlandırarak her gün 1.500 kişiye iftar yemeği ikram ediyoruz. Suriye genelinde yürüttüğümüz dağıtımlarla birlikte günlük ortalama 5 bin kişiye iftar ulaştırıyoruz.
17.03.2025