İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Balıkesir’de katarakt çalışmaları anlatıldı
İHH Yönetim Kurulu Üyesi Osman Atalay, Balıkesir’de İHH’nın katarakt çalışmaları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
19.01.2015

Balıkesir İnsani Yardım Derneği (BİYAR) tarafından düzenlenen toplantıda Atalay konuşmasına katarak hastalığının sebeplerine değinerek başladı.

Kataraktın yetersiz ve sağlıksız beslenme, temiz su ve hijyen sorunları, sürekli güneşe maruz kalınması sonucundaki UV ışınları ve en önemlisi de doktorların azlığından kaynaklandığını anlatan Atalay, şöyle devam etti:

“Afrika’da ortalama 1.5 milyon insana bir göz doktoru düşmektedir. Katarak bazen yeni doğan çocuklarda görünen vakâdır. Tedavi edilmediğinde körlüğe neden oluyor. Birçok insan 15 dakikalık basit bir ameliyatı olamadığı için hayatını karanlıkta sürdürüyor. Sıcak hava, beslenme koşulları ve tedavi imkanlarının yetersizliği kataraktın körlüğe dönüşmesine neden olmaktadır.”

İHH’nın katarakt çalışmaları
İHH’nın sürüdürdüğü katarak kampanyasının bir yandan gözlere ışık olurken diğer yandan göz kliniklerinin inşası ve bu vesileyle göz doktorlarının yetişmesini sağladığını kaydeden Atalay, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sudan ve Nijer’de açılan göz hastaneleri ve göz klinikleri yüz binlerce insanın umudu halindedir. ‘Siz Görürseniz Onlarda Görecek’ ve Afrika katarak kampanyası için sadece 200 TL bağış yaparak, dünyanın diğer ucunda adını, adresini bilmediğiniz bir insanın sadece gözünü değil, karanlık dünyasını da aydınlatmış oluyorsunuz.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024