İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Balkanlar’da Arama Kurtarma eğitimi
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapılan protokolle Bosna Hersekli ekiplere doğada arama kurtarma temel eğitimi verilmeye başlandı.
Balkanlar, Bosna-Hersek 24.09.2019

Bosna Hersek’te İHH İnsani Yardım Vakfı ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Foca’da düzenlenen eğitim 3 kurdan oluşuyor. Doğada arama kurtarma temel eğitimlerinin verildiği programa İHH’dan 6 eğitmen ile 2 gözlemci katılıyor. 1 hafta sürecek olan eğitimlere 32 kursiyer dahil oluyor.

Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşbirliği ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Milana Skipina, yaptığı açıklamada, eğitimin Bosna Hersekli arama kurtarma ekipleri için iyi bir fırsat olduğunu belirterek, TİKA ile İHH'dan çok şey öğrenebileceklerini vurguladı. Arama kurtarma ekiplerinin, ülkede yaşanan kaza ve afetlerde daha iyi hizmet sunabilmek için bu tür eğitimlere ihtiyaç duyduğunu ifade eden Skipina, "Eğitimin ilk günü teori ağırlıklı olacak, ilerleyen günlerde ise Tjentiste'nin kayalık ve dağlık alanlarında devam edecek" dedi.

TİKA Saraybosna Koordinatörü Ömer Faruk Alımcı da kurum olarak Bosna Hersek'te her alanda olduğu gibi eğitim, sağlık ve kültür alanların da faaliyet gösterdiklerini ifade etti. Alımcı, bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 400 kişiye eğitim verildiğini söyledi.

20190923101415_yns_3987.jpg

İHH Arama Kurtarma Koordinatörü Emre Yerli ise arama kurtarma eğitimlerinin diğer Balkan ülkelerinde de düzenleneceğini belirterek, İHH'nın programda eğitimci ve gözetmen statüsünde yer aldığını aktardı.

Foça Arama Kurtarma Ekibi Başkanı Nenad İkonic, eğitimin özellikle Tjentiste bölgesinde yapıldığına dikkati çekerek, Bosna Hersek'in 2 bin 386 metre rakımlı en yüksek dağı Maglic'in de bu bölgede bulunduğunu kaydetti.

20190923103334_yns_4041.jpg

Son gün yapılacak tatbikatla eğitim sona erecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023