İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Balkanlarda kutlu doğum heyecanı
İHH İnsani Yardım Vakfı, kutlu doğum heyecanının Balkanlarda yaşanması için çeşitli etkinlikler düzenleyecek. İHH’nın desteğiyle Makedonya, Bulgaristan, Arnavutluk ile Orta Asya ülkesi Kazakistan’da P
Balkanlar 09.03.2010

Kutlu doğum etkinliklerinin gerçekleştirileceği ülkelerde Peygamber Efendimizi anlatan seminer ve konferanslar düzenlenecek. Siyer kitaplarıyla ve Kur’an-ı Kerimler dağıtılacak. Etkinliklere katılan vatandaşlara ikramlar yapılacak. Binlerce insana kutlu doğumu temsil eden güller dağıtılacak. Hatimler indirilecek.

Hz. Peygamber’i daha iyi tanımak ve anlamak, toplumda Peygamber sevgisi etrafında birlik, beraberlik, kardeşlik ve yardımlaşma duygusunu güçlendirmek amacıyla kutlu doğum etkinlikleri düzenleniyor. 

Türkiye’de yoğun bir şekilde gerçekleştirilen kutlu doğum etkinlikleri, kültürel dejenerasyonun yaşandığı Balkan ülkeleri için büyük bir öneme sahip. Bu ülkelerin din adamları ve kanaat önderleri, insanlara İslam’ı anlatmak için bu günleri bir fırsat olarak görüyor. Ancak bazı ülkelerde maddi imkânların yetersizliği sebebiyle kutlu doğum ayında istenilen birçok etkinlik düzenlenemiyor.  İHH, kutlu doğum etkinliklerini düzenlemek isteyen sivil toplum kuruluşlarına destek oluyor. Bu noktada hayırseverlerin de desteği bekleniyor. Siz de bağışlarınızla Balkanlarda ve diğer ülkelerde kutlu doğum etkinliklerine destek olabilirsiniz. 

[video-38]

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH’dan Lübnan’da acil yardım çalışması
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail'in saldırıları altındaki Lübnan'da yardım çalışmalarında bulunuyor. Vakıf tarafından, Beyrut’ta ve Lübnan’ın güneyinde gıda, sıcak yemek, hijyen ve barınma alanlarında yüzlerce ihtiyaç sahibine destek ulaştırıldı.
28.09.2024
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
Sudan’a İyilik Gemisi yola çıktı
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Sudan’a doğru yola çıktı.
20.09.2024
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH ve BM’den Suriye’deki ailelere kapsamlı nakdi ve ayni destek projesi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Birleşmiş Milletler İnsani Yardım Koordinasyon Ofisi’nin Suriye Sınır Ötesi İnsani Yardım Fonu (SCHF) iş birliğiyle yürütülen proje kapsamında, Suriye'nin Afrin ilçesindeki Racu bölgesinde yaşayan bin 150 aileye 9 ay boyunca toplamda 371 bin 475 dolar nakdi yardım ve 3 bin 450 adet gıda kolisi dağıtıldı.
17.09.2024