İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Balkanlardaki yetimler İHH’ya emanet
İHH İnsani Yardım Vakfı, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarında sponsorluğunu üstlendiği yetimlerle bir araya geliyor. İHH ekipleri bu sefer Arnavutluk’ta yetimlerin yüzlerini güldürdü.
Arnavutluk, Avrupa 23.04.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında dünyanın farklı coğrafyalarında sponsorluğunu üstlendiği yetimlerle bir araya geliyor.  İHH ekipleri bu sefer Arnavutluk’ta yetimlerin yüzlerini güldürdü.

İHH,  2016 yılı  "Yetim Dayanışma Günleri" kapsamında yaptığı çalışmalarla dünyanın ihtiyaç sahibi bölgelerindeki yetimlerle bir araya geliyor ve yardım ulaştırıyor. İHH bu kapsamda şu anda dünya üzerinde 85 bine yakın yetim çocuğun bakımını üstlenmiş durumda. Arnavutluk’ta 3 bin 271 yetimin bakımı İHH tarafından yürütülüyor.

Arnavutlar ülkelerini kartallar ülkesi anlamında Shqiperia (okunuşu,Şkipria) şeklinde adlandırıyorlar. Bu yüzden bayraklarında da çift başlı bir kartal var. Balkanların bilinen en eski halklarından olan Arnavutlar, Osmanlı döneminde İslamiyet’e girmeye başlamış ve yüzyıllar süren kardeşliğimizin temeli 15. yüzyıldan itibaren atılmış ve günümüze taşınmıştır.

İHH, Afrika'nın ve Asya’nın en fakir ülkelerinden Balkanlar’a kadar on binlerce çocuğun yüzünü güldürüyor.

“Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında, Arnavutluk’un başkenti Tiran’a giden İHH ekibi, 5 gün boyunca yetimleri, ailelerini ziyaret ederek, çeşitli yardımlarda bulundu ve yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yetim ev ziyaretleri

İHH ekibi, Tiran, Debre, İşkodra ve Peşhkopia’da yaptığı yetim ev ziyaretleri ile 20’ye yakın yetim ailesiyle bir araya geldi. Bu ziyaretler sırasında ekipler, koyun, keçi, tavuk, arı kovanı, beyaz eşya, soba, küçük traktör dağıtımları yaparak yetimlerin ve ailelerin yüzünü güldürdü. Ekip ayrıca Türkiye’den yanlarında götürdüğü hediyelerle çocukların yüzlerini de güldürdü. Bölgede ayrıca bazı ev tadilatlarını da İHH üstlenmiş durumda.

İHH yetkilileri, yetimlerin ailelerinin evlerini de ziyaret ederek, ihtiyaçlarını not aldı, yaşadıkları zorlukları dinledi. Yetim aileleri İHH ekiplerini gözyaşları içerisinde karşıladı. Bütün buluşmalarda duygusal anlar yaşandı. Yetim aileleri, İHH'nın yardımlarıyla geçindiklerini belirterek, İHH ve Türkiye'ye yardımlarından dolayı minnettarlıklarını ifade ettiler.

Kurum ziyaretleri

İHH ekibi ayrıca Tiran’da Yunus Emre Enstitüsü’nü ziyaret etti. Burada enstitü müdürü Salih Gültekin yaptıkları çalışmalar hakkında ekibe bilgi verdi. Ayrıca TİKA ziyaretinde Prof. Dr. Birol Çetin de yaptıkları çalışmalar hakkında ekibe bilgi verdi. İHH ekibi yine bölgede bulunan partner kurum Miresia Vakfı’nın merkezini de ziyaret ederek yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yetimlerle futbol maçı

Tiran’daki çalışmalar sırasında yetimlerin futbol turnuvasının final maçını izleme imkanı bulan İHH ekibi ayrıca maçın son bölümünde formalarını giyerek final maçında oynama imkanı buldular. Futbol maçının ardından final oynayan takımlara çeşitli hediyeler verildi. Maçı kazanan takıma kupası da İHH ekibi tarafından verildi.

Yetimlerle piknik ve kumanya dağıtımları

Yetim ailelerini ziyaret eden İHH ekibi, Peze bölgesindeki bir parkta 150 yetim çocukla piknik yaptı.Burada çocuklara Türkiye’den götürdükleri hediyeleri veren ekip, piknik boyunca çocuklarla çeşitli oyunlar oynayarak mutlu bir zaman geçirdi. Piknik sonrasında yetim çocuklara ve aileleri 150 adet adetakika eti ve kumanya paketi dağıtımı yapıldı.

İHH ekibi ayrıca İşkodra bölgesinde de 100 yetim çocukla bir araya geldi. Buradaki çocuklara da Türkiye’den götürülen hediyeler verildi.  Pikniğin ardından yetim ailelerine 100 adet kumanya ve battaniye dağıtımı gerçekleştirildi.

İHH Davut Meryem Camii ziyareti

İHH ekibi daha sonrabin 700 nüfuslu GrudeFushe Köyü’ndeTürk hayırsever tarafından yaptırılan Davut Meryem Camii’ni ziyaret etti.Rizeli Davut Taşpınar ve eşi Meryem Taşpınar’ın desteğiyle 140 metrekare büyüklüğünde cami bölgede kiliselerin yoğun olmasından dolayı Müslümanlara ibadetlerinde büyük kolaylık sağlamış durumda.

Yetim çocuklardan renkli salon programı

Peshkopia’dakapalı spor salonunda 600 kişilik yetim organizasyonu düzenlendi. Bölge belediye başkanı, müftüsü ve diğer yetkililerin katıldığı organizasyonda şiirler söylendi, ilahiler okundu. Yetimlerle bir araya gelinen bu programda yetim çocuklar söyledikleri Türkçe ilahilerle İHH ekiplerini şaşırttılar. Renkli organizasyonun ardından burada da 200 yetim ve ailesine kumanya ve battaniye dağıtımı gerçekleştirildi.

Kosova ziyareti

Arnavutluk’taki ziyaretlerin ve organizasyonların ardından İHH ekibi Kosova’ya giderekPrizren şehrine ziyaret gerçekleştirdi. Burada bölgedeki tarihi yapıları ziyaret eden ekip, Osmanlı’nın balkanlarda bıraktığı izlere şahit oldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022